Home » Lumea digitală » Cel mai nou joc din universul Tetris, dezvoltat de Amber și N3TWORK

Cel mai nou joc din universul Tetris, dezvoltat de Amber și N3TWORK

Publicat: 28.08.2021
Cel mai nou joc din universul Tetris, dezvoltat de Amber și N3TWORK
Credit foto: N3twork

Studioul dezvoltator de jocuri video independent Amber anunță lansarea Tetris Beat, un joc exclusiv Apple Arcade care îmbină gameplay-ul clasic al Tetris cu mecanici de ritm inovatoare și care conține muzică exclusivă de la un line-up divers de artiști populari.

Lansat de N3TWORK, Tetris Beat este un joc co-dezvoltat împreună cu Amber, în producție fiind implicată o echipă internațională de 25 de specialiști. Coloana sonoră cuprinde muzicieni printre care Alison Wonderland, GARZA (de la Thievery Corporation), Hannah Diamond, Octo Octa, Dawud, CINTHIE și mulți alții. Jocul conține 18 melodii dance, rap și pop, urmând ca în fiecare lună să fie adăugate noi melodii dintr-o varietate mare de genuri.

“Dezvoltarea integrală a unui titlu cu o asemenea greutate precum Tetris arată nivelul de profesionalism și de talent în care se află astăzi Amber, dar și cât de mult a crescut la nivel global: la crearea jocului a contribuit o echipă extrem de diversă, alcătuită din specialiști din studiourile noastre din București, Guadalajara, Montreal și nu numai”, a precizat Jaime Gine, CEO Amber.

Jucătorii pot alege unul dintre cele trei moduri de joc

În Tetris Beat, jucătorii pot alege unul dintre cele trei moduri de joc, fiecare dintre ele oferind o variantă unică a experienței de bază a jocului Tetris. În modul Drop, o fuziune între jocul clasic și un gameplay bazat pe ritm, jucătorii rotesc și așază Tetriminos pe beat, păstrând ritmul pentru a construi cel mai mare lanț de combo-uri și a obține un scor cât mai mare. Modul Tap este mai casual și axat pe ritm, dar păstrează elemente ale strategiei Tetris. Modul Marathon este Tetris-ul pe care toată lumea îl cunoaște și îl iubește și permite jucătorilor să-și personalizeze propria coloană sonoră. Pe Apple TV, jucătorii pot juca multiplayer pe același ecran în modul Marathon. Cu aceste trei moduri, Tetris Beat oferă divertisment pentru toți jucătorii, indiferent de experiența lor cu jocurile Tetris sau cele bazate pe ritm. De asemenea, jocul include și trei niveluri de dificultate pentru fiecare mod, împreună cu clasamente pentru fiecare melodie, care le permit jucătorilor să-și provoace prietenii din întreaga lume.

Tetris Beat poate fi jucat pe iPhone, iPad, Mac și Apple TV și oferă suport pentru controler fizic și Spatial Audio pentru AirPods Pro și AirPods Max, potrivit Mediafax.

Înființată în 2013 în București, Amber este o agenție creativă structurată ca o rețea de studiouri cu specializări diferite, oferind o paletă largă de soluții de dezvoltare de jocuri video, ce include livrarea de produse complete, co-dezvoltare, conversie de platforme, live operations și servicii de suport. În acest moment, în Amber lucrează peste 750 de specialiști. Printre cele mai cunoscute companii de gaming cu care Amber a lucrat sau încă lucrează se numără Disney, Paradox Interactive, Rovio, NBC Universal, Kixeye, Glu, Kabam și That Game Company. Amber a dezvoltat jocuri precum Rumble Heroes, Link Twin și Cinderella Free Fall și a contribuit la dezvoltarea unor titluri de success precum Sky: Children of Light, Gorogoa și altele.

Amber are sediul central în București și birouri în Botoșani, San Francisco, Los Angeles, Guadalajara și Montreal.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase