Home » Lumea digitală » Vânzările Cyberpunk 2077 ratează estimările analiștilor. Jucătorii se plâng de erori și cer banii înapoi

Vânzările Cyberpunk 2077 ratează estimările analiștilor. Jucătorii se plâng de erori și cer banii înapoi

Vânzările Cyberpunk 2077 ratează estimările analiștilor. Jucătorii se plâng de erori și cer banii înapoi
Sursa foto: Cyberpunk 2077
Publicat: 24.12.2020

Producătorul polonez de jocuri video CD Projekt SA a declarat că a vândut peste 13 milioane de exemplare ale jocului său Cyberpunk 2077 până la 20 decembrie, sub prognozele analiștilor, anunță Reuters.

Vânzările sunt afectate parțial de restituirile solicitate de jucătorii care s-au plâns că jocul este plin de erori.

Un joc futurist în care unul dintre personaje este interpretat de starul de la Hollywood Keanu Reeves, Cyberpunk 2077 a fost văzut drept una dintre cele mai mari premiere din acest an.

Câte cereri de rambursare a primit compania

„Această cifră reprezintă volumul estimat al vânzărilor cu amănuntul pe toate platformele hardware (luând în considerare returnările)”, a spus CD Projekt.

Compania nu a oferit estimări de viziuni de vânzări și nu a dezvăluit câte cereri de rambursare a primit, dar vânzările sunt sub așteptările pieței, de 16,4 milioane, a declarat analistul Piotr Bogusz la compania de brokeraj mBank.

Unul dintre cele mai vândute titluri ale anului 2020

„Deși numărul clasează Cyberpunk drept unul dintre cele mai vândute titluri din acest an, acesta implică vânzări mai mici de PC-uri sau rambursări mai mari pe console decât am anticipat după lansare, probabil din cauza diferitelor bug-uri și probleme de performanță pe unele PC-uri”, spun analiștii de la Jefferies într-o notă, potrivit Mediafax.

Jocul, lansat pe dec. 10, a avut un debut greoi, după ce reacțiile la erorile tehnice au determinat Sony Corp să îl retragă din PlayStation Store, iar producătorul Xbox Microsoft Corp să ofere rambursări.

Lansarea problematică a jocului a dus la scăderea acțiunilor CD Projekt cu 40% de la nivelul record atins înainte de lansare.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase