Home » Lumea digitală » Amazon a lansat robotul casnic Astro, alături de alte gadgeturi

Amazon a lansat robotul casnic Astro, alături de alte gadgeturi

Publicat: 30.09.2021

Retailerul online Amazon a prezentat noua sa linie de produse, care include robotul Astro, un termostat inteligent, un nou dispozitiv Echo Show, o brățară fitness sau drona de scuritate a locuinței Ring.

Compania anunțat și un parteneriat cu Disney pentru Amazon Echo Amazon Echo, precum și Amazon Glow, un dispozitiv de apelare video și jocuri pentru copii.

Robotul Astro este echipat cu un ecran rotativ care este montat pe o bază cu roți. Amazon a proiectat robotul pentru a părea prietenos, cu ochi și mișcări expresive ale corpului care răspund la interacțiunea cu utilizatorul.

Robotul se poate deplasa singur dintr-o cameră în alta și este capabil să navigheze în jurul obiectelor de pe podea sau să frâneze pentru a evita coliziunea cu obstacole. O cameră periscop atașată la baza dispozitivului poate fi ridicată sau coborâtă pentru a vedea obiectele aflate la înălțime.

Robotul amazon este echipat cu asistentul vocal Alexa

Astro este echipat cu asistentul vocal Alexa al companiei. Acesta poate seta și transmite memento-uri, poate furniza divertisment, cum ar fi emisiuni TV sau podcast-uri, și poate controla dispozitive inteligente pentru casă, printre alte sarcini. Robotul răspunde, de asemenea, la comenzi; dacă utilizatorii spun „Astro, beatbox”, robotul va emite sunete muzicale.

Robotul are, de asemenea, funcții de securitate și siguranță. Printr-o integrare cu Ring, Astro este capabil să patruleze în mod autonom în casa utilizatorului în timp ce acesta este plecat, poate semnaliza potențialii intruși și poateidentifica sunete precum geamuri sparte sau alarme de fum prin intermediul unei funcții numite Alexa Guard.

Pentru cei care sunt îngrijorați de intimitate, Amazon a declarat că camera, microfonul și senzorii de mișcare ai lui Astro pot fi dezactivați prin apăsarea unui buton, potrivit Mediafax. Utilizatorii pot, de asemenea, să desemneze „zone interzise”, sau anumite camere care sunt interzise robotului.

Astro costă 999,99 dolari și este disponibil doar pe bază de invitație. Amazon nu a dezvăluit o dată de lansare a robotului, dar a precizat că va începe să acorde invitații în cursul acestui an.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase