Home » D:News » Amazon, acuzații la adresa SpaceX pentru că nu respectă regulile FCC

Amazon, acuzații la adresa SpaceX pentru că nu respectă regulile FCC

Amazon, acuzații la adresa SpaceX pentru că nu respectă regulile FCC
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 10.09.2021

Amazon și SpaceX au început competiția pentru a crea o constelație de sateliți care să conectează, din spațiu, lumea la internet.

SpaceX are un mic avans, după ce compania condusă de Elon Musk a trimis, deja, mai mult de 1.700 de sateliți pe orbită, unde transmite internetul utilizabil, în timp ce constelația Amazon Kuiper Systems există, deocamdată, doar pe hârtie. Dar Jeff Bezos se plânge că SpaceX încalcă regulile stabilite de Comisia Federală pentru Comunicații (FCC), notează Futurism.

Într-o scrisoare făcută publică de Ars Technica, Amazon a criticat libertatea și atitudinea lui Musk de a sfida regulile.

Amazon a susținut, de asemenea, că SpaceX nu respectă  „nicio companie privată care îndrăznește să sublinieze încălcarea legilor și reglementărilor”.

Motivul de scandal dintre Elon Musk și Jeff Bezos

Amazon  va lansa primul său satelit începând cu 2023.

Scandalul dintre cei doi giganți mocnește demult. La sfârșitul lunii trecute, Amazon s-a plâns autorității de reglementare că planurile SpaceX pentru un sistem Starlink de a doua generație au încălcat regulile FCC prin acoperirea a doi „parametri orbitali foarte diferiți”.

SpaceX a respins acuzațiile, susținând că planurile sale nu încalcă nicio regulă. Mai mult, Musk a spus prin intermediul unor mesaje scrise pe Twitter că Jeff Bezos „s-a retras pentru a avea un loc de muncă cu normă întreagă, intentând procese împotriva SpaceX”. Într-un alt mesaj, acesta s-a referit și la procesul pe care compania spațială a lui Bezos, Blue Origin, l-a deschis împotriva  NASA, după decizia sa de a alege SpaceX ca singurul câștigător al contractului de aterizare pe Lună.

Acum, Amazon a făcu un apel public referitor la faptul SpaceX că nu a respectat regulile. Potrivit scrisorii publicate săptămâna aceasta, tot ce dorește Amazon este ca „procesul de acordare a licențelor FCC să fie corect și eficient”.

Scrisoarea arată, de asemenea, că SpaceX și Musk vor avea parte de proteste din partea Amazon, dar și de la alții care vor să vadă regulile aplicate tuturor în mod egal, dacă nu vor respecta regulile.

Compania lui Musk este autorizată din punct de vedere tehnic de FCC să mai lanseze aproximativ 30.000 de sateliți.

Citește și: 

Elon Musk s-a oferit să dezvolte costume spațiale pentru NASA. „SpaceX ar putea să o facă dacă va fi nevoie”

Astronauții de pe Stația Spațială Internațională, alarmați de incendiile de vegetație de pe Pământ

Rivalitatea dintre Elon Musk și Jeff Bezos. Noi critici ale miliardarului de la SpaceX

Porsche vrea să ajungă în spațiu, la concurență cu Jeff Bezos și Elon Musk

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase