Home » Lumea digitală » Avertisment de la banca centrală din Singapore legat de criptomonede

Avertisment de la banca centrală din Singapore legat de criptomonede

Avertisment de la banca centrală din Singapore legat de criptomonede
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 11.11.2021

Banca centrală și autoritatea de reglementare financiară din Singapore au avertizat cu privire la „oscilațiile speculative puternice” și la riscurile potențiale pentru investitorii de retail care își plasează banii în criptomonede.

Autoritatea monetară din Singapore „nu vede cu ochi buni criptomonedele sau token-urile ca active de investiții pentru investitorii de retail”, a declarat Ravi Menon, directorul general al instituției, care s-a adresat celor prezenți la Singapore Fintech Festival.

Bitcoin și ethereum au atins luni un nou maxim istoric în SUA. Bitcoin a crescut cu 2,7% marți la 68.086,45 dolari, potrivit Coindesk. Ether – a doua cea mai mare monedă digitală din lume după valoarea de piață – a crescut cu 1,56% și se tranzacționa la 4.813,94 dolari.

Bitcoin a crescut cu 130% până acum în acest an, iar ether a crescut cu 550% în aceeași perioadă.

Sute de miliarde de dolari au fost șterse din piețele de criptomonede în luna mai a acestui an, după ce directorul general al Tesla, Elon Musk, a scris pe Twitter că producătorul de vehicule electrice nu va mai permite utilizarea bitcoin pentru a cumpăra mașinile sale.

„Prețurile activelor cripto nu sunt ancorate în niciun element economic fundamental și sunt supuse unor oscilații speculative puternice”, a spus Menon. „Investitorii în aceste jetoane riscă să sufere pierderi semnificative”.

Reglementări pentru criptomonede

Țările din întreaga lume analizează modul în care pot reglementa criptomonedele, iar cel puțin o țară, El Salvador, a adoptat bitcoin ca mijloc de plată legal.

Singapore a adoptat o abordare relativ deschisă față de criptomonede. Menon a declarat că MAS consideră că blockchain, un registru digital care înregistrează tranzacțiile ce nu pot fi modificate sau șterse, și crypto token-urile pot aduce „multe beneficii potențiale”.

Un caz de utilizare potențial puternic este ca token-urile cripto să faciliteze plăți transfrontaliere mai ieftine și mai rapide și finanțarea comerțului, a spus el, potrivit Mediafax.

Pe de altă parte, Singapore nu se grăbește să dezvolte o monedă digitală pentru retail, a spus Menon, care vede activul ca pe o versiune digitală a numerarului.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase