Home » Lumea digitală » Bitcoin a depășit 60.000 de dolari. Moneda digitală se apropie de un nivel record

Bitcoin a depășit 60.000 de dolari. Moneda digitală se apropie de un nivel record

Bitcoin a depășit 60.000 de dolari. Moneda digitală se apropie de un nivel record
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 15.10.2021

Bitcoin a ajuns la 60.000 de dolari pentru prima dată în ultimele șase luni, apropiindu-se de maximul său record, pe măsură ce traderii au devenit tot mai încrezători că autoritățile de reglementare din SUA vor aproba lansarea unui fond tranzacționat la bursă (ETF), relatează Reuters.

Investitorii în criptomonede au așteptat aprobarea primului ETF din SUA pentru bitcoin, a cărui recentă revenire a fost alimentată în parte de anticiparea unei astfel de măsuri, care este văzută ca o accelerare a adoptării generalizate a activelor digitale.

Bitcoin a crescut cu 4,5%, atingând cel mai ridicat nivel din 17 aprilie. Valoarea sa a crescut cu mai mult de jumătate din 20 septembrie și este acum aproape de maximul său istoric de 64.895 de dolari.

„Asigurați-vă că evaluați cu atenție riscurile și beneficiile”

Comisia americană pentru valori mobiliare și bursiere (SEC) urmează să permită începerea tranzacționării primului ETF american de bitcoin futures, conform Bloomberg News.

Mișcările de vineri au fost stimulate, a spus el, de un tweet al biroului de educație a investitorilor din cadrul SEC, care spunea „Înainte de a investi într-un fond care deține contracte Bitcoin, asigurați-vă că evaluați cu atenție riscurile și beneficiile potențiale”.

Mai mulți administratori de fonduri, printre care VanEck Bitcoin Trust, ProShares, Invesco, Valkyrie și Galaxy Digital Funds, au depus cereri pentru a lansa ETF-uri de bitcoin în Statele Unite. Anul acesta au fost lansate ETF-uri cripto în Canada și în Europa.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase