Home » Lumea digitală » Sony lansează un nou serviciu de abonament pentru jocuri PlayStation

Sony lansează un nou serviciu de abonament pentru jocuri PlayStation

Publicat: 31.03.2022
Sony lansează un nou serviciu de abonament pentru jocuri PlayStation
Sursa foto: Pixabay

Sony va lansa în această vară un nou serviciu de abonament pentru jocuri video, încercând să stimuleze vânzările consolelor sale PlayStation și să concureze cu o ofertă similară a celor de la Microsoft.

Compania a anunțat marți că va grupa serviciile PlayStation Plus și PlayStation Now existente într-un singur serviciu numit PlayStation Plus. Noul PlayStation Plus va fi disponibil din iunie, în trei niveluri: pachetul de bază, care oferă jucătorilor două jocuri gratuite în fiecare lună și acces la multiplayer online și costă 10 dolari pe lună sau 60 de dolari pentru un abonament anual, PS Plus Extra, care include o selecție de 400 de titluri descărcabile pentru PlayStation 4 și PlayStation 5 și costă 15 dolari pe lună sau 100 de dolari pe an, precum și PS Plus Premium, care include 340 de jocuri în plus față de Extra, costă 18 dolari pe lună sau 120 de dolari pe an, scrie CNBC.

Mișcarea este văzută de cunoscătorii din industrie ca fiind răspunsul Sony la Xbox Game Pass, un serviciu de abonament de jocuri de la Microsoft.

Xbox Game Pass este considerat un fel de „Netflix pentru jocuri”

Microsoft cheltuiește mult pentru Game Pass, achiziționând companii de jocuri video precum Activision Blizzard și Bethesda, pentru o sumă totală de 76 de miliarde de dolari, pentru a aduce titlurile lor populare pe acest serviciu.

Xbox Game Pass este considerat un fel de „Netflix pentru jocuri”. Acesta le permite jucătorilor să joace jocuri video pe telefon, PC sau consola Xbox prin intermediul cloud-ului, eliminând nevoia de hardware scump.

Sony a declarat că serviciul său PS Plus Premium le va permite utilizatorilor să transmită jocuri pe PC, precum și pe PS4 și PS5. Jucătorii vor putea, de asemenea, să încerce unele jocuri pentru o perioadă limitată de timp înainte de a se decide să le cumpere.

Jocurile oferite la lansare vor include Death Stranding, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales și Returnal. Sony a declarat că „lucrează îndeaproape” cu dezvoltatorii terți pentru a include mai multe titluri în timp.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase