Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Cum au apărut dansurile sociale?

Cum au apărut dansurile sociale?

Descopera 06.15.2015
Cum au apărut dansurile sociale?
Dansul a existat, sub o formă sau alta, încă de la începutul civilizaţiei. Popoarele primitive au început să danseze imitând animalele sau forţele naturii, iar dansurile religioase au făcut parte din civilizaţie din cele mai vechi timpuri.

 Dar dansurile sociale sunt cu totul altceva. Sunt practicate doar din pură plăcere. Surprinzător, acest stil de dans are o istorie lungă. De fapt, grecii antici erau foarte pasionaţi de dans ca o distracţie socială. Aristotel de exemplu credea că manierele se reflectă în felul cum dansezi. Cicero care era de fapt un orator excelent, a avut de spus despre dans: „Niciun om nu dansează când este nebăut, decât dacă nu cumva este nebun, nici în singurătate sau la o petrecere sobră, dansul este cel din urmă companion al petrecerilor prelungite, a ocaziilor cu fast şi de rafinament.”

La greci se dansa la toate bancheturile şi festivităţi. Dansul era o parte atât de mare în viaţă grecilor antici încât şi Socrates şi Platon au aprobat-o. Dansul, ca artă social, era cunoscut în Egipt de mai bine de 4.000 de ani. În India, de asemenea, dansul a există sub formă de divertisment încă de la începuturi, deşi multe dansuri aveau semnificaţii religioase.

O altă ţara în care dansul social era practicat este Spania, deşi multe din mişcările de dans se poate să fi avut origini arabe. Ţara în care dansul social s-a dezvoltat aşa cum îl ştim este Franţa. Deşi multe din tipurile de dans sunt originare din alte ţări, ele au fost perfecţionate de către francezi. Chaterine de Medici a fost prima responsabilă pentru asta, ea iubea dansul, iar gusturile ei în ale dansului s-au răspândit de la curtea roială la case particulare.

La Versailles, sub comanda lui Ludovic al XIV-lea, dansurile sociale au prins culmi înalte. Balete magnifice erau organizate şi cei mai buni compozitori ai acelor timpuri erau invitaţi pentru a crea muzică ca lumea să danseze la curtea regală.