Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Ce este nicotina?

Ce este nicotina?

Ce este nicotina?
Publicat: 19.06.2015
În prezent, vedem peste tot reclame la ţigări care vorbesc despre faptul că acestea au "mai puţină nicotină".

Oamenii care fumează obţin o mare satisfacţie de la nicotină. Într-o anumită măsură fumatul are un efect calmant asupra sistemului nervos. De asemenea, „ascunde” senzaţia de oboseală, stimulează imaginaţia într-o anumită măsură, astfel că unii oameni pot lucra mai bine atunci când fumează.

Nicotina este una dintre componentele principale ale tutunului.

Nicotina pură, dacă acesta este scosă din tutun, acţionează ca o otravă. Dar desigur, atunci când fumează, oamenii nu bagă nicotină pură în corpul lor .

Să vedem ce se întâmplă de fapt atunci când fumezi:

Fumatul este un proces de „distilarea uscată . Acest lucru înseamnă că substanţele uscate sunt transformate în vapori.

În momentul în care ţigara este aprinsă, căldura distruge 25 % din nicotină. În spatele părţii aprinse, tutunul este încălzit la o temeperatură medie şi 30% din gazele care conţin nicotină se evaporă în aer. Restul ţigării conţine particule de tutun rece. Nicotina trece peste aceste particule şi se depozitează în ele.

Atunci când ţigara se scurtează şi este pe terminate, mai multă nicotină îţi intră în gură.

Cu toate că 15 % din cantitatea totală de nicotină dintr-o ţigară ajunge în cavitatea ta bucală, doar fracţiuni din această cantitate ajung în sânge prin membrana mucoasă cu care e prevăzută cavitatea bucală. Dar când fumul de tutun este tras pe nas, cantitatea se dublează.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase