Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Ce este recesiunea?

Ce este recesiunea?

Ce este recesiunea?
Publicat: 09.08.2015
Putem spune că, atunci când mediul afacerilor se află într-un declin foarte grav, avem parte de o criză economică.

 Atunci când declinul nu este atât de grav, este vorba de o recesiune. Recesiunea este un fel de criză economică de dimensiuni mici.

Ce este criza economică? Este o perioadă din istoria unei ţări când piaţa afacerilor are un traseu negativ. Criza afectează toate categoriile de oameni, de la bancheri, până la muncitori şi magazioneri. Muncitorii îşi pierd slujbele din fabrici. Vânzările la produse scad, ca rezultat al acestui fapt. Magazinele comandă mai puţine produse, împrumută mai puţini bani. Astfel, şi băncile sunt afectate. Întregul sistem economic are de suferit. Aceasta este criza economică. Dacă totul se întâmplă la un nivel mai scăzut, atunci este vorba de recesiune.

În ultimii 150 de ani, oamenii au înţeles că activităţile din mediul de afaceri trece prin perioade de profit şi de pierderi. Aceste oscilaţii se numesc cicluri de afaceri. Pentru un timp, totul merge bine. Afacerile înfloresc, oamenii sunt mulţumiţi. Apoi, din când în când, ceva greşit se întâmplă şi afacerile intră în declin. După un timp, mediul afacerilor îşi revine, iar ciclul reîncepe.

Nimeni nu este sigur în privinţa cauzelor care duc la recesiuni sau crize economice. Nu există o explicaţie unică, acceptată de toţi economiştii. Şi, în timp ce guvernele şi afaceriştii fac anumiţi paşi pentru a încheia recesiunile şi crizele economice, încă nu există o metodă sigură în acest sens.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase