Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Cine a inventat mâncarea congelată?

Cine a inventat mâncarea congelată?

Cine a inventat mâncarea congelată?
Publicat: 18.08.2016
De la mazăre până la plăcinte, existenţa mâncării congelate este datorată în mare parte lui Clarence Birdseye.

Aceasta a dezvoltat un proces de congelare rapidă a mâncării în 1920, care a influenţat industria mâncării congelate de astăzi. 

Între 1912 şi 1917, Birdseye (născută în Brooklyn) a mers într-o expediţie pentru înmulţirea speciilor de vulpi, perioadă în care a învăţat tehnica indigenilor care lăsau peştele proaspăt prins să îngheţe. Când acest peşte care era lăsat în frig era gătit avea acelaşi gust proaspăt.

După ce s-a întors în America, Birdseye s-a angajat în 1920 alături de un grup de lobbyşti din comerţul cu peşte. Femeia a descoperit că o mare parte din peşte se strica înainte de a ajunge în magazine. Amintindu-şi de procesul pe care l-a învăţat de la inuiţi, aceasta a încercat să-l aplice mâncării care era comercializată. În 1923, a fondat o companie în New York care vintea peşte congelat. Ideea nu i-a încântat pe consumatori care au spus că mâncarea îşi pierde gustul şi textura. Compania lui Birdseye a dat faliment rapid, aşa că a mutat-o în Gloucester, Massachusetss, un centru al industriei peştelui. Şi-a cumpărat echipament şi a patentat un nou proces de congelare şi aici lovindu-se de probleme precum lipsa maşinilor frigorifice pentru transport s-au a frigiderelor din magazine.

Postum-Cereal Company a recunoscut potenţialul inovaţiei aduse de Birdseye şi i-au cumpărat afacerea în 1929. Mulţi americani au gustat mâncarea congelată abia în 1940 în timpul celui de-al Doilea Război mondial.

Sursa: History

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase