Home » D:News » Dacă nu restaurantele fast-food, atunci ce îi îngraşă pe copii?

Dacă nu restaurantele fast-food, atunci ce îi îngraşă pe copii?

Dacă nu restaurantele fast-food, atunci ce îi îngraşă pe copii?
Publicat: 21.01.2014
Imaginaţi-vă că, de mâine, în toată lumea, nu ar mai exista niciun fast-food. Oare acest lucru ar duce la scăderea numărului de copii supraponderali?

Cel mai probabil, răspunsul este „nu”, susţine autorul unui nou studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition. Chiar dacă am închide peste noapte toate restaurantele fast-food, copii ar ajunge acasă şi ar face ce fac de obicei atunci când nu consumă alimente de la fast-food: ar ronţăi chipsuri şi biscuiţi, ar bea suc acidulat şi ar mânca pizza congelată. 

Într-un nou studiu, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Carolina de Nord, au descoperit că, dacă restaurantele de timp fast-food ar fi închise, copiii care, de obicei le frecventează, ar continua să se îngraşe, deoarece ar mânca alte alimente similare. Studiul a fost realizat pe un eşantion de 4.466 de copii americani cu vârste cuprinse între 2 şi 18 ani şi a analizat ce au mâncat aceştia atunci când nu au mers la fast-food. 

Dacă participaţii consumau alimente care nu erau procurate de la fast-food, dar care conţineau un nivel relativ ridicat de grăsimi saturate şi zahăr adăugat, ei erau catalogaţi drept indivizi care aveau o dietă occidentală. În schimb, cei catalogaţi ca având o „dietă prudentă”, consumau mai multe fructe şi legume, proteine mai slabe şi mai puţine grăsimi saturate şi zahăr.

Apoi, analizând istoricul detaliat care indica ce mâncau copiii, oamenii de ştiinţă i-au împărţit pe aceştia în mai multe categorii: persoane care nu consumau alimente de la fast-food, cei care consumau puţine alimente de la fast-food (care aveau un aport mai mic de 30% de calorii provenit ca urmare a consumului de alimente de tip fast-food) şi consumatori înrăiţi (care aveau un aport mai mare de 30% de calorii provenit din consumul de alimente de tip fast-food). 

Rezultatele au indicat că indivizii care urmau dieta occidentală (chiar şi cei care erau consideraţi non-consumatori fast-food) aveau un risc mai mare de devin supraponderali sau obezi, chiar şi atunci când nu consumau alimente de tip fast-food. În schimb, cei care au urmat o „dietă prudentă” (chiar şi cei consideraţi consumatori înrăiţi de alimente tip fast-food), aveau un risc mai scăzut de a deveni supraponderali sau obezi.

„Descoperirile noastre sugerează că locaţia din care sunt obţinute alimentele s-ar putea să nu fie la fel de importantă precum calitatea alimentelor consumate”, au subliniat autorii studiului. 

Sursa: Los Angeles Time

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase