Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » De ce pisicile aduc acasă animale moarte?

De ce pisicile aduc acasă animale moarte?

De ce pisicile aduc acasă animale moarte?
Publicat: 28.09.2016
Deşi au anumite obiceiuri ciudate, precum zgâriatul mobilei sau oferirea de ofrande moarte, pisicile sunt animale incredibile.

În cadrul unui studiu publicat anul trecut în Nature Communications a fost dezvăluit faptul că pisicile omoră anual în Marea Britanie între 1,3 şi 4 milioane de păsări şi între 6,3 şi 22,3 milioane de mamifere mici. 

Pisicile sunt prădători foarte eficienţi şi evoluaţi, acestea au dinţi ascuţiţi, gheare retractabile, labe capitonate pentru a se putea furişa în linişte, pot vedea în întuneric şi sunt incredibil de agile. Domesticirea pisicilor a început acum 10.000 de ani, timp în care felinele şi-au păstrat o parte din instinctele de prădător şi abilitatea de a digera carnea crudă. 

Pisicile învaţă din experienţe, fiind în mod tradiţional crescute de mamele lor. În timp, puii învaţă cum să-şi poarte singuri de grijă, inclusiv modul în care pot prinde prada. Mama îşi învaţă puii în mod gradual cum să vâneze în primă fază, aceasta le aduce prada moartă pentru ca puii să se hrănească. Apoi aceasta aduce prada încă vie, pentru ca puii să o omoare. În cele din urmă, când sunt pregătiţi, aceasta le va demonstra modul în care se vânează. Au existat cazuri în care pisicile au avut acelaşi comportament chiar dacă nu era vorba de puii lor. 

În general, femelele aduc la uşa stăpânului animale moarte, cea mai simplă explicaţie pentru acest fenomen este reprezentată de faptul că ea încearcă să îşi înveţe stăpânul cum să vâneze, de asemenea ea le poate aduce în semn de cadou. 

Sursa: IFL Science

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase