Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Care este salariul unui astronaut?

Care este salariul unui astronaut?

Publicat: 04.11.2017
Care este salariul unui astronaut?
Americanii au ajuns pentru prima dată pe Lună în 1969, însă NASA a devenit operaţională încă din 1958. Anumite persoane au ajutat la punerea bazelor zborului în spaţiu al americanilor, în cadrul misiunilor Apollo. Însă multe persoane s-au întrebat cum sunt răsplătite eforturile astronauţilor.

Dacă îţi doreşti să ai o carieră în cadrul agenţiei spaţiale există anumite aspecte importante care trebuie luate în considerare. De exemplu experienţa în cadrul zborurilor, candidaţii din cadrul agenţiei fiind nevoiţi să aibă o experienţă de opt ani în pilotaj sau 1.000 de ore de zbor la bordul unui avion cu propulsie. Conform TopBuzz, există şi anumite reglementări privind vârsta. În program există, în prezent, 43 de astronauţi şi 282 de astronauţi în formare. 

Salariile pentru candidaţi se bazează pe pe o scală federală aprobată de guvern ce porneşte de le 64.724 de dolari anual până la 141.715 de dolari în fiecare an. Scala s-a schimbat considerabil în ultimii cinci ani, în 2010 prima treaptă a salarizării începea de la 50.287 de dolari anual până la 110.104 de dolari anual. 

Deşi în această perioadă NASA nu acceptă noi recruţi, ultimii opt au fost aleşi din 6.100 de cereri, în 2013. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase