Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Care este originea plăcii Ouija?

Care este originea plăcii Ouija?

Care este originea plăcii Ouija?
Publicat: 26.12.2018
Placa Ouija sau Placa Spiritelor a apărut la sfârşitul secolului al XIX-lea în Statele Unite ca rezultat al mişcării spiritualiste de după Războiul Civil în care mulţi doreau să-şi contacteze rudele moarte.

Forma finală şi modernă a acestor plăci include literele alfabetului şi câteva cuvinte cheie, precum „da”, „nu” sau „la revedere”, scrie Curiosity.

Există unele dubii cu privire la cine exact a creat forma finală, Charles Kennard sau Elijah Bond, placa Ouija a fost prezentată oficial în 1891. Pentru nume există o sursă clară, dar semnificaţia este încă enigmatică. Se zice că sora vitregă a lui Bond, Helen Peters era un medium şi a întrebat placa cum ar vrea să fie numită în timp ce se afla în faza de teste. Aceasta a răspuns „ouija”, explicând că înseamnă „noroc bun”.

Doar că nu înseamnă, cel puţin în nicio limbă cunoscută. Aşa cum şi precizează ulterior, Peters purta un medalion cu cuvântul „ouija” la momentul citirii, ceea ce ar avea şi mai puţin sens. Probabil, fiindcă Helen era o femeie citită, era familiarizată cu scriitoarea engleză Ouida, purtând un medalion cu numele său, dar în acest sens, există speculaţii multe speculaţii, unele mai bizare ca altele.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

De ce egiptenii îşi mumificau morţii?

Factorul „Al Treilea Om”: cum explică psihologia misterul „îngerilor păzitori”?

PARANORMAL! 22 de fotografii controversate cu fantome

Misteriosii profeti ai secolului XXI

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase