Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » De ce câinii îşi încrucişează deseori picioarele, precum oamenii?

De ce câinii îşi încrucişează deseori picioarele, precum oamenii?

Publicat: 07.04.2018
Deşi nu există nicio denumire ştiinţifică pentru acest fenomen, toţi proprietarii de câini sunt familiari cu ''poziţia de politeţe''. Este momentul în care un câine (sau o pisică) îşi aşează elegant un membru peste celălalt. Însă nu este doar o poziţie bună de pus pe Instagram, acest comportament al animalelor are la bază un fenomen ştiinţific.

Câinii sunt foarte expresivi atunci când vine vorba de limbajul corpului, iar ”poziţia de politeţe” ar putea fi modul în care câinii încearcă să transmită anumite emoţii oamenilor, informează InVerse.

Sursa: PxHere

”Câinii îşi utilizează membrele pentru a comunica, însă în acest caz încrucişarea lor atunci când se odihnesc are mai mult legătură cu faptul că se simt confortabili, dar şi cu structura corpului lor,” a declarat consultantul în comportamentul animalelor Amy Shojai. ”Încrucişarea membrelor le aduce pe acestea într-o poziţie mai relaxată. Însă, pentru câinii de statură mică, precum Bulldog-ul, conformaţia corpului le-ar putea face dificilă aşezarea într-o astfel de poziţie,” adaugă ea.

Specialista în comportament animal Frania Shelley-Grielen susţine că postura câinelui poate indica faptul că animalul se simte confortabil.

Vă recomandăm să citiţi şi urmîtoarele articole: 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase