Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Ce s-ar întâmpla dacă o dronă s-ar ciocni de un avion?

Ce s-ar întâmpla dacă o dronă s-ar ciocni de un avion?

Publicat: 14.10.2018
Cercetătorii de la Universitatea din Dayton au descoperit că dronele de mici dimensiuni ar putea avea un impact major asupra aeronavelor de mari dimensiuni.

Specialiştii au descoperit acest lucru la scurt timp după ce au ridicat de la sol o dronă DJI Phantom 4 care s-a ciocnit de un avion Mooney M20. Conform Mail Online, din fericire întregul incident a fost controlat, fiind parte a studiului, în care nicio persoană nu a fost rănită. 

Pentru studiu, cercetătorii au încercat să imite o coliziune, în aer, dintre o dronă de aproape un kilogram şi un avion aflat la o viteză de 383 de kilometri pe oră. Aceştia au lansat drona în aer cu ajutorul unui tun din oţel. În aproximativ 300 de secunde, drona s-a ciocnit de aripa avionului. Deşi s-ar putea crede că drona este distrusă în urma acestui impact, de fapt a reuşit să realizeze o gaură în avion.

„Deşi drona a fost distrusă, forţa şi masa sa au degradat semnificativ aripa avionului”, a declarat liderul grupului Kevin Poormon.  „Acest lucru poate duce la prăbuşirea aeronavei”, a adăugat el.

Rezultatele studiului nu pot fi aplicate zborurilor comerciale. Poormon doreşte ca primul test să atragă atenţia privind crearea unor legi, mai ales având în vedere dezvoltarea dronelor comerciale de mari dimensiuni. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase