Home » Natură » Un semn de pe blana puiului de girafă l-a făcut vedetă pe internet-VIDEO

Un semn de pe blana puiului de girafă l-a făcut vedetă pe internet-VIDEO

Un semn de pe blana puiului de girafă l-a făcut vedetă pe internet-VIDEO
Publicat: 03.08.2016
Grădina Zoologică din Cincinnati, SUA, a urat bun venit unui pui de girafă care s-a născut miercuri, fiind vorba de primul pui al girafei Cece, iar micuţul animal a devenit deja viral printre utilizatorii platformelor de social media din cauza unui semn adorabil de pe blana sa, potrivit CNN.

Acesta are deja o înălţime de 1,80 metri şi peste 45 de kilograme. La doar o oră de la naşterea sa, puiul de girafă a făcut primii lui paşi, clătinându-se şi ţopăind plin de energie.

Puiul s-a născut miercuri, la Grădina Botanică şi Zoologică din Cincinnati, fiind primul pui al girafei Cece, în vârstă de cinci ani. Proaspăta mămică a avut o naştere neobişnuit de rapidă – de doar 30 de minute, potrivit reprezentanţilor grădinii zoologice: „Cece ne-a făcut să înţelegem că urma să se petreacă ceva atunci când a refuzat să iasă afară din ţarcul său, în această dimineaţă”, a declarat Christina Gorsuch, îngrijitoarea mamiferelor de la Grădina Zoologică din Cincinnati.

„Naşterea poate lua până la şase ore, aşa că o naştere de 30 de minute a fost incredibil de rapidă, mai ales pentru prima naştere a lui Cece,” a declarat Christina Gorsuch.

Tessa şi Jambo, două femele din turma de girafe a grădinii zoologice, l-au pipăit cu boturile lor pe pui, verificându-l. Atât mama cât şi puiul se simt bine, iar acesta va putea ieşi din ţarc luni.

Cece a venit la Cincinnati în 2013, de la Grădina Zoologică din Kansas, ca parte a unui plan de prezervare şi înmulţirea a speciilor. Partenerul său, masculul Kimba, a venit la aceeaşi grădină zoo, în 2008, de la Parcul Zoo Roger Williams din Providence, Rhode Island. Acesta mai are trei pui cu girafa Tessa, şi va deveni tată din nou, în septembrie.

Puiul de girafă nu are încă un nume, dar a devenit deja vedetă pe Internet. Puiul are pe blana sa, aproape de umăr, o pată în formă de inimă, iar internauţii au sugerat conducerii grădinii zoologice să îl numească Sweetheart, Cupidon, sau Corazon ( „Inimă”, în limba spaniolă).

Perioada de gestaţie a celor mai înalte mamifere din lume este de 15 luni, iar la momentul naşterii, puii de girafă se lovesc cu capul de pământ. De aceea, ca măsură de precauţie pentru momentul naşterii, îngrijitorii grădinii zoologice au adăugat mai mult rumeguş şi covoare de cauciuc pentru a „îmbânzi” căderea nou-născutului.

În curând, puiul de girafă va avea şi un partener de joacă. Jambo, o altă girafă femelă, va naşte în septembrie. Acesta va fi cel de-al 14-lea pui de girafă născut în captivitate, la Grădina Zoologică din Cincinnati, începând cu anul 1889.

Deşi numărul girafelor a scăzut în ultimul secol, acestea nu sunt pe cale de dispariţie, dar sunt trecute la capitolul „risc scăzut”, având o populaţie relativ stabilă. Spre deosebire de multe specii, nu există un sezon de împerechere pentru girafele Maasai, iar femelele sunt capabile să facă pui de la vârsta de patru ani. În sălbăticie, până la 75% dintre pui mor în primele luni de viaţă, în special datorită prădătorilor.

Sursa: Mediafax.ro

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

De ce are girafa gâtul lung? 

 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase