Home » Natură » Una dintre cele mai ciudate creaturi ale naturii: are 414 picioare şi 4 penisuri

Una dintre cele mai ciudate creaturi ale naturii: are 414 picioare şi 4 penisuri

Una dintre cele mai ciudate creaturi ale naturii: are 414 picioare şi 4 penisuri
Publicat: 29.10.2016
O nouă specie miriapodă a fost descoperită într-o peşteră întunecată din parcul Naţional Sequoia din California.

Această specie filiformă de miriapode a fost descoperită în luna octombrie a anului 2006 de către speologul Jean Krejca, iar miriapodul a fost trimis către specialistul Paul Marek şi către William Shear of Hampden, membru al Colegiului Sydney din Virginia pentru cercetări mai amănunţite. Curând, această specie a fost numită Illacme tobini, după numele lui Ben Tobin, un speolog cunoscut de la Parcul Naţional al Marelui Canion, cel care a demarat cercetările care au dus la descoperirea acestei specii.

Spre deosebire de celelalte specii din clasa Illacme, acest miriapod are 414 picioare, iar dacă acest lucru nu era de ajuns pentru a ne înspăimânta, anatomia sa este extrem de bizară, prezentând şi 4 penisuri şi 200 de pori ce secretă o substanţă chimică necunoscută, care este, probabil, o otravă secretată cu scopul de a omorî inamicii.

Potrivit cercetătorilor, Illacme tobini este înrudită cu specia care are cele mai multe picioare, 750, numită Illacme plenipes, descoperită în anul 1928, iar llacme tobin este doar a doua specie de Illacme descoperită. Zonele geografice în care aceasta trăieşte sunt extrem de puţine şi poate fi văzută doar în apropierea păienjenilor, a scorpionilor şi a muştelor. De asemenea, acest miriapod descoperit este un mascul, aşa că cercetătorii nu pot spune cu exactitate cum arată o femelă a acestei speci.

 

 Sursa: Nature World News

Citeşte şi:

750 de picioare: animalul care a doborât recordul la numărul de membre deţinute (VIDEO)

Cum arată miriapodul „Hades”. Este carnivor şi trăieşte la 1.100 de metri adâncime

10 animale despre care nu stiai ca sunt veninoase

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase