Prima pagină Natura

Expoziţia celor mai frumoşi ucigaşi, la Muzeul Antipa

Redactia Descopera.ro | 02.10.2017 | ● Vizualizări: 1331
Sursa Flickr     + zoom
Galerie foto (1)

Expoziţia „Venin – frumuseţi de neatins” poate fi vizitată la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” până la 18 iunie.

Expoziţia îi invită pe vizitatori să descopere lumea fascinantă a câtorva specii veninoase din lumea animală, unele dintre acestea regăsindu-se în clasamentul celor mai veninoase animale din lume, notează Mediafax.
 
Pentru multe dintre aceste specii, veninul nu reprezintă altceva decât unul dintre „instrumentele” organismului lor pentru supravieţuire.
 
Expoziţia „Venin – frumuseţi de neatins” propune eliberarea de prejudecăţile şi teama faţă de animalele veninoase şi invită la descoperirea frumuseţii unice a exponatelor vii. Multe dintre aceste specii de animale provin din locuri extrem de îndepărtate şi greu accesibile omului şi cu siguranţă aproape nimeni nu şi-ar dori o întâlnire faţă în faţă cu acestea în mediul lor natural. Publicul poate profita de această oportunitate în cadrul noii expoziţii temporare a Muzeului „Grigore Antipa”, unde va avea ocazia să admire specii veninoase de şerpi, broaşte, arahnide, dar şi insecte. De asemenea, vor fi expuse şi adevărate comori din colecţiile muzeului – piese de o valoare inestimabilă care în mod normal sunt inaccesibile publicului larg.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 
 

 

Tag-uri: antipa | expozitie | muzeu