Home » Natură » Misterul unui fenomen bizar din ”Cazanul Diavolului,” în care apa care se scurge în nimic, a fost rezolvat – VIDEO

Misterul unui fenomen bizar din ”Cazanul Diavolului,” în care apa care se scurge în nimic, a fost rezolvat – VIDEO

Publicat: 09.04.2017
Râul Brule din Minnesota este sursa unui fenomen unic în natură care a contrariat localnicii, turiştii dar şi cercetătorii, dar care a fost în sfârşit rezolvat de doi hidrologi.

Nu foarte departe de malul nordic al Lake Superior, râul Brule se bifurcă din cauza unei formaţiuni de roci vulcanice. Împărţit în două, râul începe să curgă şi în est şi în vest, relatează Mental Floss.

În est apare o cascadă, iar jumătate din râu se scurge într-un bazin care eventual se întâlneşte cu lacul. În schimb, partea vestică pare să se scurgă în nimic. Numit „Cazanul Diavolului”, acest vid subteran nu a avut nicio explicaţie. Oamenii au încercat să rezolve acest caz prin aruncarea mingilor de ping-pong în cavernă şi colorarea apei pentru a vedea dacă există un loc de ieşire a acesteia, dar aceste metode nu au dat niciun rezultat.

Enigma a persistat până când s-a implicat Departamentul de Resurse Naturale din Minnesota. Doi hidrologi ai acestui departament, Heather Emerson şi Jon Libbey, au măsurat volumele de apă de deasupra şi de sub Cazan şi au descoperit că volumul era identic. Rezultatele au sugerat că apa Cazanului Diavolului se reîntâlneşte în subsol cu râul la scurt timp după bifurcare.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Care este cea mai mare cascadă din lume?

Cascada Bigăr, una dintre cele mai frumoase din lume, a îngheţat – Galerie foto

Imagini spectaculoase în Munţii Apuseni: O cascadă îngheţată de două săptămâni, atracţia turiştilor – GALERIE FOTO

O impresionantă cădere de apă s-a transformat într-o strălucitoare CASCADĂ de FOC. FOTO+VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase