Home » Descopera in Romania » Imagini spectaculoase în Munţii Apuseni: O cascadă îngheţată de două săptămâni, atracţia turiştilor – GALERIE FOTO

Imagini spectaculoase în Munţii Apuseni: O cascadă îngheţată de două săptămâni, atracţia turiştilor – GALERIE FOTO

Publicat: 06.01.2017
Cascada Miresii, una dintre cele mai spectaculoase din România, este îngheţată de două săptămâni, după ce frigul s-a menţinut neîntrerupt timp de o lună, iar razele soarelui au ajuns rar în zona în care se află. Imaginea polară a devenit atracţie pentru turişti şi localnici.

Cascada Miresii s-a transformat, în urma temperaturilor foarte scăzute, într-o perdea de gheaţă de 18 metri înălţime, după ce temperaturile au coborât în mai multe zile sub minus 20 de grade Celsius, transmite corespondentul MEDIAFAX.

VEZI AICI GALERIA FOTO!

Imaginea polară a devenit atracţie pentru localnicii şi turiştii care vin în Munţii Apuseni, majoritatea pentru practicarea sporturilor de iarnă. Cei care vin să o vadă nu pleacă până nu îşi fac fotografii cu impresionanta creaţie a naturii, în zonă aflându-se mai multe unităţi de cazare.

Cascada Miresii, denumită şi cascada „Pişoaia”, este declarată rezervaţie peisagistică şi se întinde pe o suprafaţă de 2,5 hectare, aflându-se pe un prag stâncos de calcare cristaline de vârstă paleozoică, într-o pădure de fag şi arbori izolaţi de răşinoase.

Apa cade de la aproape 20 de metri înălţime şi oferă, în zilele călduroase, un ”spectacol” răcoritor şi privelişti liniştitoare. Cascada se află în comuna Vidra, sat Nemesi, pe Arieşul Mic, la confluenţă cu pârâul Slatina, în imediata apropiere a drumului judeţean Mihoieşti-Avram Iancu.

Sursa: Mediafax

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Care este cea mai mare cascadă din lume?

Primul pas in restaurarea centrului istoric din Rosia Montana

Uluru, celebra stâncă din deşertul Australiei, a devenit o cascadă imensă

Oprirea cascadei Niagara din1969 le-a dat o lecţie inginerilor: ”Nimic nu scapă de moarte”. FOTO

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase