Home » Natura » Păianjenii consumă foarte multă carne, chiar mai multă decât oamenii

Păianjenii consumă foarte multă carne, chiar mai multă decât oamenii

Descopera 05.06.2017
Păianjenii consumă foarte multă carne, chiar mai multă decât oamenii
Arahnidele s-au dovedit a fi cei mai activi răpitori de pe Terra. Cercetătorii elveţieni şi suedezi au demonstrat că populaţia de păianjeni de pe Terra consumă anual circa 800 de milioane de tone de hrană alcătuită în special din proteine.

Studii aprofundate pe această temă au fost efectuate de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Basel din Elveţia şi Universitatea Lund din Suedia, relatează Rador.

Potrivit acestor studii, s-a demonstrat că arahnidele numără peste 45.000 de specii, în medie existând 131-152 de specii pe un metru pătrat. Aproximativ 25 de milioane de tone de păianjeni există în momentul de faţă pe Pământ, care distrug anual de la 400 până la aproximativ 800 de milioane de insecte.

Diferenţa de consum este explicată de condiţiile atmosferice: în zilele ploioase insectele se ascund, iar păianjenii au şanse mult mai reduse de a captura hrană. Pentru a face o comparaţie, menţionăm că toate vietăţile marine care există la nivel global consumă anual aproximativ 70 milioane de tone de alimente, constând din proteină, în timp ce oamenii consumă anual câte 400 milioane de tone de carne şi peşte. Cercetătorii au calculat, deocamdată, doar volumul consumului de insecte la paianjeni. Aceşti răpitori vânează însă destul de des reptile, păsări, rozătoare chiar şi păianjeni, relatează „Populiarnaia Mekanika”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Scene de filme horror. O pânză de paianjen de 800 m a apărut peste noapte în faţa caselor unor americani. VIDEO

Într-un oraş din Brazilia „plouă cu păianjeni” (VIDEO)

Un păianjen cu „gheare” a fost descoperit într-o peşteră din SUA (VIDEO)

Natura poate fi bizară şi înfricoşătoare. Un păianjen omorât cu insecticid a scos la iveală un lucru TULBURĂTOR – VIDEO