Prima pagină Natura

Vulcanul Şiveluci din Kamciatka a aruncat jeturi de lavă până la şapte kilometri înălţime

Redactia Descopera.ro | 05.05.2017 | ● Vizualizări: 1128
Sursa: Wikimedia Commons     + zoom
Galerie foto (1)

Vulcanul Şiveluci din Kamciatka, Rusia, a aruncat jeturi de lavă până la şapte kilometri înălţime deasupra nivelului mării.

 Vulcanul a înregistrat mai multe erupţii în patru săptămâni. Vulcanul Şiveluci din Kamciatka, un vulcan încă activ din Rusia, a înregistrat o nouă erupţie, cea de-a treia în decurs de mai puţin de patru săptămâni, aruncând jeturi de lavă de până la şapte kilometri înălţime, a informat sâmbătă Institutul de Vulcanologie din Extremul Orient Rus, din cadrul Academiei de Ştiine din Rusia, citat de Agenţia de presă TASS.
 
„În raionul Usti Kamciatsk, vulcanul Şiveluci a aruncat jeturi de lavă până la şapte kilometri înălţime deasupra nivelului mării„, relatează Institutul de Vulcanologie din Extremul Orient Rus, din cadrul Academiei de Ştiinţe din Rusia, printr-un comunicat, informează Rador.
Se mai menţionează că emisia de cenuşa vulcanică şi pucioasă s-a extins pe 150 km în zona de sud în jurul vulcanului. Pe la începutul lunii aprilie, vulcanul Kliucevoi a aruncat jeturi de lavă până la şase kilometri înălţime deasupra nivelului mării.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

 

Tag-uri: vulcan | rusia | lava | eruptie

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI