Home » Natură » Un viticultor din Piemont doreşte să obţină o cultură record de viţă de vie, difuzând muzică de Mozart

Un viticultor din Piemont doreşte să obţină o cultură record de viţă de vie, difuzând muzică de Mozart

Publicat: 06.06.2017
Un viticultor din Cueno, din regiunea Piemont, testează o nouă modalitate de a obţine o cultură record de struguri şi pentru a proteja mult mai bine viţa de vie împotriva dăunătorilor, difuzând muzică din operele lui Wolfgang Amadeus Mozart.
Scopul Ornelliei Correggia este, între altele, să creeze un echilibru armonios între vietăţi şi mediul înconjurător – a relatat cotidianul italian „La Stampa”, în ediţia sa de luni, relatează Rador.
 
În podgoriile lui Correggia se difuzează, prin intermediul mai multor difuzoare, muzică clasică, în special Mozart. Lista de melodii a fost alcătuită de Peppe Vessicchio, dirijor napolitan, care pe parcursul mai multor ani a condus Festivalul de Muzică de la Sanremo.
„Dacă vacile din Wisconsin dau mai mult lapte atunci când ascultă muzica lui Mozart, de ce nu am obţine rezultate mai bune şi în podgorii” – a precizat Vessicchio, care a scris deja şi o carte cu titlul: „Roşiile cresc mai bine cu ajutorul muzicii”.
Sursa: Rador
 
Această modalitate a fost deja testată de cultivatorii de roşii din sudul Italiei. În podgoriile Cueno, primele rezultate sunt aşteptate peste trei ani. Carlo Cognizzi, producător de vinuri, care prepară Brunello, un vin renumit din podgoriile Montalcino din Toscana, difuzează muzică clasică, prin boxe, de câţiva ani în podgoriile sale. Conform experienţelor, strugurii care cresc în această atmosferă întreţinută de muzica clasică se coc cu zece zile mai repede – a afirmat Cignozzi. Muzica ţine departe animalele sălbatice, vulpile, mistreţii şi căprioarele, care consumă ş distrug strugurii. Este interesant, de asemenea, faptul că, datorită muzicii, strugurii nu sunt atacaţi de dăunători şi nici de boli. Fructele sunt sănătoase, deşi nu sunt tratate cu pesticide.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase