Home » Natură » O nouă specie de şobolan ”uriaş” a fost descoperită. Este de patru ori mai mare decât cel obişnuit

O nouă specie de şobolan ”uriaş” a fost descoperită. Este de patru ori mai mare decât cel obişnuit

O nouă specie de şobolan ”uriaş” a fost descoperită. Este de patru ori mai mare decât cel obişnuit
Publicat: 30.09.2017
Insulele Solomon sunt alcătuite din aproximativ o mie de insule localizate în nord-estul Australiei, între Vanuatu şi Papua Noua Guinee. În acest loc izolat, specialiştii au descoperit un şobolan de patru ori mai mare decât cei obişnuiţi, pe care l-au denumit vika (Uromys vika).

Animalul a fost prezentat în revista Journal of Mammalogy de către cercetătorii din cadrul Muzeului din Chicago. Gizmodo notează că noul animal oferă o privelişte de neratat. Fiind de patru ori mai mare decât şobolanii obişnuiţi, animalul are o coadă solzoasă şi blana maro închis. 

Vika, precum ceilalţi membrii ai speciei sale, este un căţărător puternic, ce îşi petrece o mare parte din timp în copaci. Noua specie se distinge de ceilalţi membrii ai speciei Uromys prin diferenţa de mărime a craniului, dar şi prin intermediul genelor sale. 

Deşi Uromys vika este un specimen nou din punct de vedere ştiinţific, animalul este prezent pe întreaga insulă Vangunu. Majoritatea localnicilor susţin că vika este un şobolan mare care se hrăneşte în general cu nucă de cocos verde. 

Deşi pentru localnici este un animal obişnuit, specialiştii au petrecut mulţi ani încercând să descopere specimenul, în cele din urmă rozătoarea a fost descoperită în timp ce ieşea dintr-un arbore căzut. Vika este prima rozătoare descoperită în Insulele Solomon în ultimii 80 de ani şi face parte dintr-o categorie care nu se găseşte în alte zone de pe Pământ. 

La scurt timp după ce specia a fost identificată, cercetătorii au adăugat rozătoarea pe lista animalelor pe cale de dispariţie, deoarece este extrem de rar şi se găseşte doar într-o zonă izolată. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase