Home » Natură » A fost descoperit scheletul uriaş al unei vaci de mare

A fost descoperit scheletul uriaş al unei vaci de mare

A fost descoperit scheletul uriaş al unei vaci de mare
Publicat: 26.11.2017
După o călătorie incredibilă în Alaska, zoologul şi botanistul german Wilhelm Steller a devenit primul european care a ajuns în această zonă pustie. Printre speciile noi descoperite în cadrul expediţiei, specialistul german a descoperit şi un sirenian care a devenit cunoscut ca Vaca de mare a lui Steller. Wilhelm a fost primul şi ultimul cercetător care a documentat mamiferul înainte ca acesta să fie vânat până la extincţie, 30 de ani mai târziu.

Însă recent, rămăşiţele unei vaci de mare au fost descoperite în Insula Bering. Conform Atlas Obscura, mamiferul cântărea între 5 şi 10 tone şi avea o lungime de aproximativ 9,14 metri.

Cercetătoarea Marina Shitova analiza plaja insulei în momentul în care a observa mai multe coaste dispuse sub forma unui ”gard”. Cercetătoarea împreună cu echipa sa au realizat excavări pe parcursul a patru ore . 

În urma săpăturilor au descoperit scheletul unei vaci de mare care măsura aproximativ 6 metri lungime, însă craniul animalului lipsea. 

Anterior, un alt schelet al mamiferului gigant a fost descoperit în 1987 pe aceeaşi insulă. Rămăşiţele din acea perioadă fiind expuse în cadrul Muzeului de Istorie Naturală din Nikolskoye. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase