Home » Natură » Doi tigri care aparţineau Circului Metropolitan din Bucureşti sunt găzduiţi de către Grădina ZOO din Galaţi

Doi tigri care aparţineau Circului Metropolitan din Bucureşti sunt găzduiţi de către Grădina ZOO din Galaţi

Publicat: 30.01.2018
Doi tigri care aparţineau Circului Metropolitan din Bucureşti au fost aduşi la Grădina Zoologică de la Galaţi, felinele urmând să fie vizitate după perioada de acomodare. O altă noutate a Grădinii Zoo Galaţi este un pui de pelican găsit îngheţat pe un lac din judeţ.
Grădina Zoologică de la Galaţi are, începând de luni, doi tigri – Nera şi Baghera – care au aparţinut Circului de stat din Bucureşti, informează Mediafax.
 
”Animalele vin de la Circul de stat Metropolitan, noi le-am luat pentru a le asigura condiţii mai bune decât la circ. Avem foarte mult spaţiu şi reproducem condiţiile din sălbăticie. Cei doi tigri sunt femele tinere, au între 6 şi 8 ani, se numesc Nera şi Baghera. Tigrii sunt perfect sănătoşi, acum îi ţinem în carantină, conform procedurii. Probabil vor putea fi vizitate începând de săptămâna viitoare, în funcţie de felul în care se acomodează”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, administratorul Parcului Zoo Galaţi, Matei Roşca.
 
În prezent, Grădina Zoo din Galaţi are şase tigri dintre care doi sunt masculi, iar restul femele. Zona în care se află felinele este foarte mare şi cuprinde spaţii acoperite, loc de scăldat şi teren pentru animale.
 
În ianuarie anul trecut, 11 animale ale Circului Metropolitan, fostul Globus, au murit într-un incendiu. Ulterior, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a decis să elimine din spectacolele Circului Globus dresura de animale. Animalele aflate în responsabilitatea Circului Globus sunt relocate, în baza unui protocol încheiat între Primăria municipiului Bucureşti şi Fundaţia Vier Pfoten. Felinele mari sunt trimise la grădini zoologice şi în rezervaţii din Africa, iar restul animalelor în diverse alte rezervaţii naturale sau în sanctuare pentru speciile protejate.
 
Apariţia celor doi tigri nu reprezintă singura noutate de la Grădina Zoo Galaţi. Începând din această lună, parcul are, în premieră, un pelican. Este vorba despre un pui care a fost descoperit pe un lac situat la periferia oraşului. Pasărea era rănită şi a fost văzută de câţiva localnicii care au informat autorităţile. La faţa locului a fost trimis un echipaj de Poliţie care a capturat puiul de pelican.
 
”Puiul avea o rană la cioc, dar era vioi. Pelicanul a fost dus la Grădina Zoologică”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi, Aurelia Bogatu Matei.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase