Home » Natură » Cel mai mare amfibian de pe Pământ ar putea dispărea din cauza consumului exagerat

Cel mai mare amfibian de pe Pământ ar putea dispărea din cauza consumului exagerat

Publicat: 24.05.2018
Cererea pentru mâncărurile exotice a adus salamandrele gigantice chinezeşti în pragul dispariţiei. Creatura străveche ce a apărut în urmă cu 170 de milioane de ani a dispărut aproape în totalitate din habitatul natural, spun cercetătorii.

Salamandrele gigantice există în cultura chineză de mii de ani, dar în ultima perioadă au devenit o delicatesă pentru familiile bogate. Conform Mail Online, din cauza cererii uriaşe, amfibianul ce ajunge la 1,8 metri lungime este luat din sălbăticie pentru a fi crescut şi înmulţit în ferme. 

În prezent, specialiştii susţin că ar mai exista doar un grup restrâns de salamandre gigantice în sălbăticie. Dovezile declinului acestei creaturi provin din analizele realizate pe teren în 97 de regiuni din 23 de provincii chineze, pe o perioadă de patru ani. 

Samuel Turvey, membru al echipei de cercetători din cadrul zological Society of London, a afirmat că „exploatarea masivă a acestor animale pentru consumul uman are un efect catastrofic asupra numărului de animale existente în natură. Dacă nu vor fi luate măsuri coordonate de protejare, probabil în scurt timp nu vor mai exista astfel de amfibieni”.

Studiul a fost realizat în zonele râurilor unde trăiesc salamandre ce au o greutate de aproximativ 64 de kilograme. „Nu putem confirma că salamandra gigantică va supravieţui”, notează specialiştii în cadrul raportului. În prezent, specia se află pe lista animalelor în pericol de dispariţie. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase