Home » Natură » Un parc din Franţa a angajat şase ciori pentru strângerea gunoaielor

Un parc din Franţa a angajat şase ciori pentru strângerea gunoaielor

Publicat: 17.08.2018
Ştim deja că păsările din familia corvidelor sunt extrem de inteligente. În prezent, şase corbi au fost antrenaţi pentru a strânge gunoaiele din parcul tematic Puy du Fou din vestul Franţei.

De fiecare dată când Boubou, Bamboo, Bill, Black, Bricole şi Baco depozitează un muc de ţigară sau alte bucăţi mici de gunoi într-un dispozitiv special le este oferită o recompensă. Conform Science Alert, ideea i-a venit antrenorul de şoimi Christopher Gaborit. În cadrul spectacolului său, ciorile sunt antrenate să ia trandafiri din public pentru a-i aduce unei prinţese. 

Aşadar, acesta a început să antreneze corvidele pentru a realiza o sarcină în schimbul căreia primesc o recompensă. 

Ciorile şi-au început munca recent şi lucrează patru zile pe săptămână sub spravegherea unui membru al parcului, a cărui sarcină nu este să verifice dacă ciorile îşi fac treaba, ci dacă oamenii aruncă voit gunoi pe jos pentru a fi luat de păsări. 

Scopul angajării ciorilor nu este doar de curăţare a parcului, ci şi de conştientizare a vizitatorilor privind aruncarea gunoiului pe jos. „Scopul ciorilor este să educe oamenii. Este un mod amuzant prin care le poţi arăta oamenilor că nu pot arunca peste tot hârtii”, a declarat directorul parcului, Nicolas de Villers. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase