Home » Natură » Observaţie extrem de rară şi fascinantă: un embrion de rechin a fost văzut ”înotând” în oul translucid – VIDEO

Observaţie extrem de rară şi fascinantă: un embrion de rechin a fost văzut ”înotând” în oul translucid – VIDEO

Publicat: 23.11.2018
Folosind o cameră pentru a explora fundul oceanic pe coasta statului Puerto Rico, savanţii de la NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) au avut o oportunitate rară de observare a unui embrion viu de rechin.

Alături de o mare varietate de observaţii, Deep Discoverer a observat şi un ou translucid plutitor, scrie Fox News.

„Am văzut în foarte clar embrionul de rechin-pisică din ou”, au precizat cei de la NOAA, notând că acesta era prins de o ramură de coral la momentul observaţiei.

Este o situaţie foarte rară, doar 30% dintre speciile de rechin depun ouă. De asemenea, rechinii-pisică adulţi sunt văzuţi rar întrucât preferă fundul oceanelor, la adâncimi de 500 – 600 de metri. 

Formează cea mai mare familie de rechini, cu mai mult de 100 de specii de rechini de talie mică, care pot creşte până la un metru în lungime.

Cat Gordon de la organizaţia de conservare Shark Trust din Marea Britanie crede că embrionul poate avea 4-5 luni. „Rechinul se deplasează înainte şi înapoi pentru a aduce apă oxigenată prin micile deschizături de-a lungul marginii oului şi de asemenea deschide şi închide gura pentru a pompa apă”, a menţionat Gordon. 

„Ouăle sunt ataşate de nevertebrate sau alge prin fire lungi care se înfăşoară în jurul unei baze solide în timpul lunilor de dinaintea eclozării. după eclozare, puiul de rechin va fi pregătit să înoate pentru a-şi maximiza şansele de supravieţuire”, au explicat experţii NOAA.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Top 5 mituri despre rechini, false. Care este cea mai mare ameninţare a rechinilor

A fost identificată prima specie de rechin omnivor

Au furat un rechin dintr-un acvariu cu un cărucior pentru copii

Un rechin de 7 metri, cel mai mare văzut vreodată, reperat în Australia. Imaginile au provocat o adevărată furtună pe reţelele de socializare – FOTO, VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase