Home » Natură » Descoperire de excepţie a minerilor: un diamant de dimensiunea unui ou de găină, cel mai mare din America de Nord

Descoperire de excepţie a minerilor: un diamant de dimensiunea unui ou de găină, cel mai mare din America de Nord

Publicat: 18.12.2018
Descoperire de excepţie a minerilor: un diamant de dimensiunea unui ou de găină, cel mai mare din America de Nord
Minerii din Canada au anunţat că au descoperit un diamant galben de 552 de carate, cel mai mare diamant descoperit vreodată în America de Nord şi al şaptelea cel mai mare din lume.

Diamantul – aproximativ de dimensiunea unui ou de găină – a fost găsit recent în Diavik, în nordul extrem al Canadei, la doar circa 200 de kilometri de Cercul Arctic, scrie Fox News.

Acum trei ani, fusese găsit cel mai mare diamant din Davik de până atunci, iar Africa de Sud deţine recordul pentru cel mai mare diamant descoperit vreodată, record care rezistă din 1905.

Acesta va fi dat unui partener al companiilor exploatatoare Rio Tinto Group şi Dominion Diamond Mine, care va şlefui diamantul. Deocamdată, nu se ştie cu cât va fi vândut acesta. Dar în acest sens, ne putem face o idee, întrucât, potrivit Forbes, un diamant de doar 36,8 carate a fost vândut la casa de lictiaţii Christies cu 1,3 milioane de dolari.

„Ne putem folosi de culoarea lui pentru etichetare, dar în afară de asta, din cauza naturii sale dure şi a abraziunilor ca urmare a instalaţiei de procesare, atât putem să comentăm”, a precizat pentru Bloomberg Shane Durgin, CEO al Dominion. „Este dificil de estimat un preţ. Din nou, depinde de piatra care rezultă din şlefuire”, a conchis acesta.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Descoperire extraordinară în Sierra Leone: un diamant de 153 de carate, estimat la 6,2 milioane de dolari

Interiorul Pământului este plin de diamante, dar nu se poate ajunge la ele

Misterul originii celui mai faimos diamant din lume a fost DESCIFRAT. A trecut prin mâinile multor monarhi, iar legendele spun că ar fi blestemat

Un diamant de 910 carate a fost desoperit în Lesotho. Cât valorează piatra preţioasă?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase