Home » Natură » Revoltător! A plătit 150.000 de dolari ca să împuşte o capră pe cale de dispariţie

Revoltător! A plătit 150.000 de dolari ca să împuşte o capră pe cale de dispariţie

Revoltător! A plătit 150.000 de dolari ca să împuşte o capră pe cale de dispariţie
Publicat: 16.02.2019
150.000 de dolari este suma pe care un vânător a plătit-o pentru a călători în Pakistan ca să împuşte o capră rară, transmite siteul Yahoo Australia.

Bryan Harlan, din Texas, a plătit această sumă piperată pentru a vâna un „markhor”, o capră pe cale de dispariţie cu coarne spiralate. Capra este animalul naţional al Pakistanului, potrivit Mediafax.

În timpul unei expediţii în regiunea de nord din Himalaya, bărbatul, care a fost însoţit de alţi vânători, a împuşcat un mascul markhor 

„A fost o pradă uşoară. Sunt foarte fericit de acest trofeu”, a afirmat Harlan pentru un post de televiziune din Pakistan.

Un grup de activişti pentru protecţia mediului au făcut, în urmă cu câţiva ani, un apel pentru salvarea speciei şi au reuşit să interzică vânarea acestor capre. Totuşi, guvernul din Pakistan a admis o lege prin care numărul caprelor vânate se limitează la 12 exemplare pe sezon.

Circa 80% din profiturile aduse de pe urma vânatului sunt folosite pentru locuitorii săraci din zona muntoasă unde trăiesc acest capre.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase