Home » Natură » Oamenii încep să considere fenomenele meteorologice extreme ca fiind ”normale” după câţiva ani

Oamenii încep să considere fenomenele meteorologice extreme ca fiind ”normale” după câţiva ani

Oamenii încep să considere fenomenele meteorologice extreme ca fiind ”normale” după câţiva ani
Publicat: 03.03.2019
Fenomenele meteorologice extreme devin tot mai prezente. Un studiu recent arată, însă, că oamenii se obişnuiesc rapid cu temperaturile extreme sau cu furtunile puternice.

Cercetătorii au analizate peste două miliarde de mesaje postate pe Twitter pentru a observa modul în care oamenii reacţionează la evenimentele meteorologice.

Studiul arată că oamenii încep să considere fenomele climatice extreme ca fiind normale în aproximativ doi ani. Acest lucru i-ar putea face să subestimeze importanta încălzirii globale, ce provoacă de o bună perioadă apariţia unor modificări extreme ale temperaturilor. Dacă te-ai născut, de exemplu, după anul 1976, temperaturile de pe Pământ au crescut în fiecare an din viaţa ta, faţă de cele medii înregistrate în secolul XX.

Frances C. Moore, principalul autor al studiului, a încercat să afle modul în care oamenii se raportează la temperaturile extreme pe baza fenomenelor meteorologice trăite în trecut. Conform NYTimes, în cadrul studiului au fost analizate mesajele publicate pe Twitter între 2014 şi 2016 ce includ date privind locaţia din Statele Unite. Specialiştii au comparat apoi temperaturile locale din momentul în care a fost trimis tweet-ul şi media temperaturilor din acele zone în perioada 1981-1990.

Moore a descoperit că oamenii ce au trecut prin fenomene meteorologice extreme, fie că este vorba de temperaturi crescute sau scăzute, au transmis multiple mesaje despre acest lucru pe Twitter. Însă, dacă în  locaţia în care se aflau au mai avut loc astfel de fenomene în ultimii ani, considerate extreme faţă de datele de referinţă, oamenii nu discutau despre ele pe reţeaua de socializare.

Studiul arată că, în general, este nevoie de doi până la opt ani pentru ca americanii dintr-o anumită locaţie să se adapteze mintal la fenomenele meteorologice extreme. Cu alte cuvinte, după această perioadă, oamenii tind să nu mai considere neobişnuite modificările climatice.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Fenomenul extrem care îi îngrozeşte pe locuitorii din această zonă a Siberiei. ”A fost o flacără de foc, apoi fum şi totul s-a umplut cu apă”

Organizaţia Meteorologică Mondială dă un verdict îngrijorător referitor la fenomenele meteo extreme. Ce ne aşteaptă

Tot mai multe fenomene meteo extreme au loc în regiune: o tornadă neaşteptată a lovit Istanbulul! (VIDEO)

”Cei mai importanţi ani din istorie”. Omenirea nu mai are mult timp pentru reducerea efectelor schimbărilor climatice. Ce se întâmplă cu România
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase