Home » Natura » Puma omorâtă de un alergător era pui

Puma omorâtă de un alergător era pui

Autor: Mihaela STOICA 03.02.2019
Puma omorâtă de un alergător era pui
Puma pe care un alergător din Colorado a ucis-o în februarie era de fapt un pui de 3-4 luni, potrivit specialiştilor.
După realizarea unei necropsii, veterinarii de la Colorado Parks and Wildlife (CWS) din Fort Collins au precizat că puma pe care alergătorul Travis Kauffman a ucis-o luna trecută cu mâinile goale era de fapt un pui de circa trei sau patru luni, potrivit Newsweek.

Potrivit veterinarilor, felina era un mascul care, atunci când era în viaţă, nu cântărea mai mult de 15 – 18 de kilograme. În momentul necropsiei, cadavrul cântărea 10 kilograme.

Travis Kauffman, în vârstă de 31 de ani, a fost atacat de un leu de munte, în 4 februarie, în timp ce alerga prin Horsetooth Mountain Park. Alergătorul, ce cântăreşte 68 de kilograme, a omorât animalul prin sugrumare, această situaţie devenind virală pe Internet. Deşi era un pui, autorităţile au precizat că puma reprezenta un pericol pentru Kauffman, aşa că se justifica să se apere.
 
O pumă mascul adult măsoară între 1,8 şi 2,4 metri şi are o greutate între 45 – 81 kg. Sunt animale izolate care evită oamenii, însă extrem de rar sunt raportate şi atacuri ale lor. De fapt, acestea au devenit mai frecvente pe măsură ce oamenii au înaintat în habitatul pumelor.