Home » Natura » Motivul pentru care autorităţile dintr-un mic oraş din California au blocat accesul vizitatorilor – VIDEO

Motivul pentru care autorităţile dintr-un mic oraş din California au blocat accesul vizitatorilor – VIDEO

Descopera 03.21.2019
Motivul pentru care autorităţile dintr-un mic oraş din California au blocat accesul vizitatorilor – VIDEO
Autorităţile din oraşul Lake Elsinore din statul american California au decis blocarea accesului pentru vizitatori, în urma haosului creat de oamenii care au dorit să vadă fenomenul anual ”Superbloom” unde milioane de maci înfloresc în acelaşi timp, creând astfel peisaje uimitoare, transmite The Guardian.

În acest weekend, zeci de mii de turişti au vizitat câmpurile înflorite cu maci din sudul Californiei, realizând mii de fotografii cu hashtag-ul „superbloom”. Cu toate acestea, pentru locuitorii oraşului din apropiere, numărul de vizitatori a însemnat un coşmar devenit realitate, scrie Mediafax.

Cel puţin 50.000 de persoane au vizitat câmpurile de maci, călcând florile şi creând probleme pentru traficul rutier din zonă. Situaţia a degenerat, iar autorităţile au decis să închidă complet accesul în canionul Walker, unul dintre cele mai populare locuri pentru „căutătorii de maci”.
 
„A fost o situaţie insuportabilă”, scrie pe pagina de Facebook a autorităţilor locale. „Ştim foarte bine că a fost groaznic pentru toţi locuitorii şi au fost create greutăţi inutile pentru întreaga comunitate locală”, continuă postarea.

Mii de poze au fost făcute la canionul Walker în acest weekend. Totuşi, unele dintre cele mai populare fotografii au atras comentarii negative precum „calci florile pentru o poză?” sau „clar, nu se merită”.

Kirstin Burrows, care locuieşte de trei ani în oraşul Lake Elsinore, spune că în acest weekend au fost cei ma mulţi oameni pe care i-a văzut vreodată în regiune. „Ultimul fenomen Superbloom, în urmă cu doi ani, nu a fost deloc aşa”, afirmă aceasta. „De data aceasta, evenimentul a atras foarte multă lume şi atenţie din partea presei, iar regiunea a fost distrusă”, adaugă Burrows.