Home » Natură » Caz tragic în Italia care scoate la iveală o mare problemă de mediu: o balenă gestantă a fost găsită moartă cu peste 20 de kilograme de plastic în stomac

Caz tragic în Italia care scoate la iveală o mare problemă de mediu: o balenă gestantă a fost găsită moartă cu peste 20 de kilograme de plastic în stomac

Publicat: 03.04.2019
Caz tragic în Italia care scoate la iveală o mare problemă de mediu: o balenă gestantă a fost găsită moartă cu peste 20 de kilograme de plastic în stomac
O femelă gestantă de caşalot a eşuat săptămâna trecută pe coasta Sardiniei. În stomacul acesteia se aflau 22 de kiograme de plastic, conform ministrului de mediu al Italiei. Din păcate, acesta este doar unul dintre multele cazuri similare care au loc în regiunile din lume populate cu cetacee.

Mamiferul cu o lungime de 8 metri avea un fetus mort dar şi „pungi de gunoi, plase de pescuit, tuburi, o pungă de detergent de rufe cu marca încă identificabilă şi alte obiecte din plastic”, a precizat Luca Bittau, preşedinte al grupului SeaMe pentru CNN International.

„A fost gestantă, dar fătul a murit înainte să ajungă la mal. Acesta era într-o stare avansată de descompunere”, a explicat Bittau.

Cadavrul animalului a fost găsit pe o plajă în oraşul turistic Porto Cervo. Veterinarii vor efectua examinări histologice şi toxicologice pentru a determina cauza morţii, scrie Fox News.

Sergio Costa, ministrul Mediului din Italia, a subliniat problema deşeurilor de plastic într-o postare pe Facebook, cerând politici mai bune pentru protejarea vieţii marine din Italia şi din întreaga lume.

Fiind chiar persoana care ar trebui să se ocupe cel mai mult de astfel de probleme, Costa a promis că Italia va fi una dintre primele ţări care să implementeze o nouă lege votată de Parlamentul European care interzice o varietate de obiecte din plastic de unică folosinţă, precum paie, beţe pentru curăţarea urechilor şi tacâmuri.

Acesta nu este un caz izolat, balene moarte cu stomacul plin cu deşeuri din plastic au fost găsite şi în alte regiuni ale lumii. Recent, o balenă cu 40 de kilograme de plastic în stomac a eşuat în Filipine.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

În Antichitate, Marea Mediterană era casa pentru două specii de balenă atlantice

O balenă a murit după ce a ingerat 80 de pungi din plastic. ”Este o problemă uriaşă”

Lulu, o balenă ucigaşă extrem de rară, a fost găsită moartă. În urma analizelor, în corpul ei s-a găsit o cantitate de substanţe toxice de 80 de ori mai mare decât nivelul acceptat

O specie de balenă extrem de rară a fost filmată în Oceanul Atlantic

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase