Home » Natură » Descoperire şocantă în stomacul unei balene moarte

Descoperire şocantă în stomacul unei balene moarte

Descoperire şocantă în stomacul unei balene moarte
Publicat: 19.03.2019
O balenă ce a fost găsită moartă pe o plajă din sud-estul Filipinelor avea 40 de kilograme de plastic în stomac, potrivit presei locale.
Cetaceul, un membru al speciei de balene a lui Cuvier (ziifidele), a fost găsit vineri pe o plajă din municipalitatea Mabini, provincia Valle Compostela.

La autopsia efectuată duminică, în stomacul balenei s-au găsit inclusiv 16 saci de orez, o prelată din plastic utilizată pe plantaţiile de banane, precum şi pungi de cumpărături, potrivit Spain’s News.

Autopsia a fost efectuată de o echipă de specialişti din cadrul Oficiului pentru Pescuit şi Resurse Marine din provincie, conduşi de dr. Elaine Belvis şi biologul marin Darrell Blatcheley.
 
Aceasta este cea mai mare cantitate de plastic găsită în stomacul unei balene, în urma necropsiei. Aceste balene ingerează plasticul din apă, gândind în mod greşit că este mâncare, au afirmat specialiştii.
 
Darrell Blatcheley a precizat că, de zece ani de când cercetează balene şi delfini morţi, multe dintre aceste animale au murit din cauza ingerării deşeurilor din plastic.
 
Balena cu cioc a lui Cuvier poate măsura, la maturitate, între 5 – 7 metri şi cântări circa 2.500 kg.
 
În urmă cu trei luni, în stomacul unei alte balene eşuate pe o plajă din Indonezia s-au găsit 1.000 de obiecte, dintre care multe din plastic, precum şi o pereche de şlapi şi un sac cu peste 1.000 de bucăţi de sfoară.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase