Home » Natură » Cosmonauţii ruşi s-au apucat să cultive lintiţă la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale

Cosmonauţii ruşi s-au apucat să cultive lintiţă la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale

Cosmonauţii ruşi s-au apucat să cultive lintiţă la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale
Publicat: 13.04.2019
Cosmonauţii ruşi încearcă, în cadrul unui experiment, să planteze lintiţă la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS).
„Vineri, cosmonauţii au instalat în modulul „Rassvet” echipamentul pentru desfăşurarea experimentului biologic intitulat „Lintiţa””, a declarat  Margarita Levinskih, cercetătoare la Institutului de Cercetări Biomedicale din cadrul Academiei de Ştiinţe din Rusia, potrivit Rador.

Experimentul va dura zece zile, timp în care cosmonauţii ruşi vor urmări şi analiza care sunt efectele imponderabiliţăţii asupra rădăcinilor lintiţei, o plantă cunoscută pentru creşterea rapidă, putând fi utilizată ca hrană, potrivit cercetătoarei ruse.

În acest sens, la bordul staţiei spaţiale, se va folosi dispozitivul „Faza” cu trei vase, care conţin apă, aer şi lintiţă. După cum au arătat primele rezultate ale experimentului, planta aflată în stare de imponderabilitate se ridică la suprafaţa apei.
 
Aceasta nu este prima cultură la bordul ISS, în luna martie 2017 astronauţii americani au recoltat varză chinezească.
 
Lintiţa, parte a genului Lemna, este cea mai mică plantă cu flori, prezentându-se sub forma unor firicele verzi care plutesc pe suprafaţa iazurilor. Planta are o tulpină de formă sfericaă, fară frunze şi, de regulă, cu o singura radacină, aflată sub apă. 

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase