Home » Natură » Un bărbat a fost omorât de pasărea uriaşă pe care o ţinea în captivitate

Un bărbat a fost omorât de pasărea uriaşă pe care o ţinea în captivitate

Un bărbat a fost omorât de pasărea uriaşă pe care o ţinea în captivitate
Publicat: 20.04.2019
Un bătrân în vârstă de 75 de ani din Florida a fost ucis de o pasăre gigantică pe care o creştea în captivitate. Bărbatul era cunoscut pentru rezervaţia lui de cazuari, considerate cele mai periculoase păsări din lume.

Marvin Hajos, în vârstă de 75 de ani a fost găsit mort pe proprietatea lui din Gainsville, o regiune din nordul Floridei, după ce unul dintre cazuarii pe care îi creştea în captivitate l-ar fi atacat. Bărbatul era cunoscut în zonă pentru ferma lui de cazuari, scrie SkyNews.

„Bărbatul s-a împiedicat şi a cazut în ţarcul în care se aflau doi cazuari. Atunci una dintre păsări l-a atacat l-a atacat.”, declară autorităţile locale.

Cazuarul, pasărea înrudită cu emu şi struţul, de aproximativ 60 de kilogrme şi aproape doi metri înălţime, l-a sfâşiat cu ghearele pe bătrânul de 75 de ani, scrie Gândul.

Experţii de la Grădina Zoologică din San Diego susţin că cea mai periculoasă pasăre din lume este cazuarul.

Lungimea ghearelor păsării ajunge până la 10 centimetri.

„Cazuarul poate sfâşia orice prădător sau potenţială ameninţare dintr-o singură lovitură. Picioarele puternice îi permit să alerge şi cu 49 de kilometri pe oră printr-o pădure densă”, susţin reprezentanţii Zoo San Diego.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase