Home » Natură » Lei de mare decapitați continuă să apară pe malurile Insulei Vancouver, iar nimeni nu știe de ce

Lei de mare decapitați continuă să apară pe malurile Insulei Vancouver, iar nimeni nu știe de ce

Publicat: 03.07.2020

Cadavrele decapitate a cel puțin cinci lei de mare au fost descoperite pe malurile Insulei Vancouver, din Canada, în ultimele luni. Asta sugerează că o creatură marină ucigașă ar fi scăpată de sub control ori că cineva decapitează leii de mare deja morți.

GALERIE FOTO

Nu este încă foarte clar modul în care aceste animale au murit, dar după ce s-a uitat la fotografii cu animalele moarte, Anna Hall, un zoolog marin de la Sea View Marine Sciences, spune că oamenii ar fi de vină pentru incident.

„Părerea mea e că este o faptă intenționată, fiind vorba fie de o singură persoană sau un grup”, a spus Hall.

Fotografiile mai indică faptul că leii de mare aparțin speciei Eumetopias jubatus, a mai adăugat Hall. Aceste animale, care trăiesc în zone de pe coasta Pacificului din America de Nord, Japonia și Rusia, sunt aproape pe cale de dispariție.

Lei de mare morți în condiții misterioase

Leii de mare sunt al patrulea cel mai mare tip de pinipede, ordin de mamifere care include foci, lei de mare și morse. Masculii pot ajunge la lungimi de 3,3 metri și pot cântări chiar și 1.000 de kilograme.

Deborah Short, un locuitor al unui oraș de pe Insula Vancouver, a declarat că a observat un leu de mare decapitat în timp ce își plimba câinele pe plajă, în aprilie. „Inițial am crezut că era o buturugă, dar după ce m-am apropiat am realizat că este un leu de mare. Am descoperit imediat că fusese decapitat și mi s-a făcut pur și simplu rău”, a spus Short.

Nu este prima oară când astfel de incidente au loc pe Insula Vancouver

Apoi, în iunie, Short a descoperit un alt leu de mare decapitat în apropiere de cadavrul unei foci jupuite. De asemenea, alți oameni care au găsit lei de mare decapitați în aceeași zonă i-au trimis fotografii lui Short. În unele cazuri, craniul creaturilor era lăsat în apropiere de corp. Până acum, numărul total de cadavre decapitate a ajuns la cinci, a mai spus Short, potrivit Live Science.

Totuși, aceasta nu este prima oară când pinipede decapitate ajung pe mal. Patru lei de mare decapitați au fost găsiți pe Insula Vancouver în 2013, iar cel puțin 12 cadavre de foci au fost descoperite în Quebec în 2014. Încă nu este clar cum au ajuns animalele așa.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Filmare inedită cu doi lei de mare imenşi. Pescar: Nu am mai văzut niciodată aşa ceva

Trei lei de mare californieni au fost aduşi la Delfinariul din Constanţa. Reprezentaţiile lor vor avea un mesaj aparte

Delfinii şi leii de mare sunt lăsaţi la vatră: roboţii vor căuta mine în locul lor

Sase lei de mare au fost ucisi pentru a proteja populatia de somon din USA

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase