Home » D:News » Sase lei de mare au fost ucisi pentru a proteja populatia de somon din USA

Sase lei de mare au fost ucisi pentru a proteja populatia de somon din USA

Sase lei de mare au fost ucisi pentru a proteja populatia de somon din USA
Publicat: 06.05.2008
Politia locala din Washington a descoperit cadavrele a sase lei de mare langa un baraj de la granita cu statul Oregon . Conform declaratiilor oficiale, animalele au fost impuscate, fapt ce intervine intr-un moment in care autoritatile discuta reintroducerea unui controversat proiect de lege ce prevede capturarea leilor de mare in scopul protejarii populatiei de somon din Statele Unite, se anunta in editia online a publicatiei Reuters.

Atacatorii au ramas necunoscuti desi politia din Washington si din Oregon ancheteaza mai multi suspecti, declara Brian Gosman, purtatorul de cuvant al Serviciilor Nationale de Pescuit Marin.

Moartea leilor de mare a condus la stoparea temporara a programului ce prevedea capturarea si uciderea acestor animale, program ce fusese aprobat de Guvernul Federal inca din luna martie.

Controversatul proiect a intampinat rezistenta din partea mai multor organizatii ecologiste care au militat pentru capturarea si transportul uriaselor mamifere in gradini zoologice si parcuri acvatice. In ultimii cinci ani, autoritatile au incercat fara succes sa opreasca migratia leilor de mare catre zonele populate cu somon folosind baraje, gloante de cauciuc si petarde.

Chiar daca numarul de somoni a crescut considerabil in ultimii ani, asociatiile de pescari au criticat vehement o posibila ridicare a restrictiilor impuse populatiei leilor de mare.

Sursa: Reuters

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase