Home » Natură » Chiar și păsările mai fac autostopul uneori. Cum a fost surprinsă o acvilă americană

Chiar și păsările mai fac autostopul uneori. Cum a fost surprinsă o acvilă americană

Chiar și păsările mai fac autostopul uneori. Cum a fost surprinsă o acvilă americană
Sursa foto: Facebook Schoharie County
Publicat: 20.07.2020

Oficialii din New York au distribuit fotografii rare cu o pasăre din specia Agelaius phoeniceus în timp ce se deplasa pe spatele unei acvile americane, în timp ce aceasta se afla la vânătoare.

Bill Combs Jr., un fotograf de faună din zonă, a surprins incidentul la Rezervația Cobleskill, aflată la o distanță de aproximativ 73 de kilometri de orașul american Albany, potrivit Departamentului pentru Conservarea Mediului (NYSDEC) din New York.

Imaginile arată o acvilă americană în timp ce zboară la o înălțime foarte mică și cu un pește prins în gheare. Aripile acvilei sunt întinse la maxim, iar pe spate are o pasăre din specia Agelaius phoeniceus.

„Ceva ce nu vezi în fiecare zi sau chiar niciodată”

Fotografiile lui Combs au mai fost distribuite în trecut de către autoritățile de mediu, inclusiv la data de 4 iulie, atunci când NYSDEC a distribuit o poză care arăta un vultur cu cap alb aflat pe o creangă și cu un steag al Statelor Unite în spatele său.

Pe lângă poza distribuită de NYSDEC, Combs a mai surprins alte imagini de la fața locului, iar acestea arată mai mult din acțiune, începând cu momentul în care mica pasăre s-a așezat pe spatele acvilei.

„Iată ceva ce nu vezi în fiecare zi sau chiar niciodată”, a scris Combs pe pagina sa de Facebook.

Vești bune pentru populațiile de vulturi cu cap alb

Populațiile de vulturi cu cap alb se recuperează în SUA, după decenii în care au fost incluși pe lista speciilor pe cale de dispariție din cauza distrugerii habitatelor, vânătorii și a contaminării resurselor de hrană cu pesticide.

Autoritățile din Ohio au anunțat la începutul anului că populația de acolo a crescut cu 151% de la ultima numărătoare din urmă cu opt ani.

În Massachusetts, autoritățile au spus, în mai, că un cuib de acvilă americană a fost văzut cu ouă în interior pentru prima oară în 115 ani.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Natura e necruțătoare. Vulturul simbol al SUA a fost ucis cu sânge rece chiar de prada sa

Ce obţii când ataşezi o cameră video HD pe un vultur? O filmare extraordinară (VIDEO)

Acvila de munte: pasărea de pe stema României

VIDEO Moment extrem de rar suprins în natură

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase