Home » Natură » VIDEO Moment extrem de rar suprins în natură

VIDEO Moment extrem de rar suprins în natură

VIDEO Moment extrem de rar suprins în natură
Publicat: 26.05.2018
În cadrul unei scene extrem de rare, fotografii au reuşit să surprindă momentul în care un vultur cu cap alb a prins o vulpe ce capturase un iepure.

Momentul este un exemplu de kleptoparazitism în care un animal fură hrana sau prada altui animal. Conform Science Alert, fotograful Kevin Ebi a fost martorul unui ”act dramatic de furt” în timp ce observa comportamentul tinerelor vulpi din San Juan Island National Historical Park, Washington. 

În timp ce observa momentul în care o vulpe a prins un iepure, un vultur cu cap alb a încercat să fure prada animalului. Însă vulpea nu a cedat şi a fost ridicată de la sol de către pasăre. ”Vulturul a luat în zbor vulpea şi iepurele în cadrul unei lupte dramatice,” a explicat Ebi.

În cadrul unui videoclip suprins de un alt fotograf poate fi observat că vulturul şi vulpea se luptă pentru pradă. 

”În cele din urmă, vulturul a luat iepurele în cealaltă gheară şi a eliberat vulpea. Animalul a căzut de la o distanţă destul de mare,” a declarat Ebi. 

Deşi a căzut de la aproape trei metri înălţime, vulpea a reuşit să supravieţuiască, la scurt timp fiind observată în timp ce se juca cu ceilalţi pui. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase