Home » Natură » O ursoaică a distrus cortul unui turist, în Munții Bucegi, deși oamenii au aruncat cu petarde

O ursoaică a distrus cortul unui turist, în Munții Bucegi, deși oamenii au aruncat cu petarde

Publicat: 02.09.2020

O ursoaică însoțită de pui a distrus un cort și lucrurile din acesta. Incidentul s-a produs în Munții Bucegi, iar imaginile filmate de proprietarul cortului au fost postate pe Facebook. Nimeni nu a fost rănit, dar turistul a rămas fără cort și alte obiecte.

În imagini se vede ursul care intră de mai multe ori în cort. Animalul nu este deranjat de un câine care latră și încearcă să-l îndepărteze.

De asemenea, ursul nu fuge nici atunci când înspre el sunt aruncate mai multe artificii.

Proprietarul cortului filmează întreaga scenă de la depărtare.

„S-a mai dus un cort, s-a mai dus și un rucsac!”, este concluzia turistului. El a oferit și explicații pe rețeaua de socializare, susținând că are experiență și că a luat mai multe măsuri de siguranță.

Turistul a spus că mâncarea era departe într-un copac

„Mâncarea era departe într-un copac de seara, dar urșii sunt foarte curioși, au în memorie festinuri din corturi, asa că mereu își vor încerca șansa și la cort! Chiar dacă nu le miroase nimic de papa… Ultima dată aveam și ditamai focul la 5m de cort și am pățit același lucru… Cele mai multe persoane care au comentat întâmplarea văd partea plină a paharului și îl felicită pe turist pentru că nu a pățit nimic. Alții au râs de pățania turistului. „Tu unde erai, cine filma de sus, din copac” a întrebat un bărbat.

Pentru a evita astfel de incidente, specialiștii le recomandă turiștilor să țină departe de zona de campare alimentele, resturile, ambalajele și recipientele. Trebuie să fie evitat consumul de alimente cu miros puternic, iar locul de campare să fie pe un teren deschis, de preferat într-o zonă amenajată.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase