Home » Natură » Imagini rare surprinse în California: O vidră de mare, fotografiată în timp ce încerca să muște dintr-un rechin

Imagini rare surprinse în California: O vidră de mare, fotografiată în timp ce încerca să muște dintr-un rechin

Imagini rare surprinse în California: O vidră de mare, fotografiată în timp ce încerca să muște dintr-un rechin
Sursa foto: Facebook Sea Otter Savvy
Publicat: 25.11.2020

O vidră de mare de pe coasta Californiei a fost surprinsă în timp ce încerca, aparent, să se hrănească cu un rechin, deși se pare că nu a reușit să își ducă la bun sfârșitul ospățul.

Fotografii Don Henderson și Alice Cahill au surprins evenimentul neobișnuit, ce a implicat un mic rechin cu corn, în Morro Bay.

Imaginile au fost distribuite pe rețelele de socializare de către Sea Otter Savvy, o organizație non-guvernamentală care încearcă să promoveze „observarea responsabilă a vieții sălbatice, înțelegerea efectelor pe care omenirea le poate avea asupra vidrelor de mare și a altor viețuitoare, precum și un mediu de coastă mai sigur pentru toată lumea, atât animale cât și oameni”.

Un astfel de eveniment este foarte rar în California

„Din câte știu eu… aceasta este prima captură documentată a unui rechin cu corn de către o vidră de mare. Au mai existat relatări despre alte vidre de mare care au prins pești cartilaginoși și pisici de mare, însă aceasta este prima oară când se întâmplă să fie un rechin. Vidrele de mare se hrănesc cu pești, însă este foarte rar să fie observat un astfel de eveniment în California”, a declarat Michael Harris, oficial de la Departamentul pentru pește și viața sălbatică din California.

Michael Harris a mai precizat că este „destul de sigur” că vidra de mare era o femelă adultă.

A avut loc un mic ciugulit, însă prada nu a fost consumată

Vidrele de mare, cele mai mici mamifere marine din America de Nord, consumă de obicei nevertebrate, cum ar fi arici de mare, moluște și crabi, potrivit The Guardian.

„Totuși, dacă te uiți la vidre de mare pentru o perioadă mai lungă de timă, vei vedea o multitudine de specii marine aduse la suprafață. Deși peștii sunt o pradă obișnuită pentru vidrele de mare din nord, cum ar fi Alaska și Rusia, același lucru nu poate fi spus pentru California”, a explicat Sea Otter Savvy, pe contul oficial de Twitter.

Rechinii cu corn trăiesc pe fundul marin, hrănindu-se cu o dietă similară cu cea a vidrelor de mare, însă mușcătura lor este extrem de puternică. „Nu este surprinzător deloc faptul că, deși a avut loc un mic ciugulit, prada nu a fost consumată”, a adăugat Sea Otter Savvy.

Vă mai recomandăm să citiți și:

O creșă pentru puii de rechin, veche de 24 de milioane de ani, a fost descoperită

Captură unică în Regatul Unit. Un bărbat a pescuit un rechin albinos

„Regina Oceanului”, un uriaș rechin alb, a fost prinsă de oamenii de știință

Descoperire șocantă. Oamenii de știință au găsit un rechin fără piele

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase