Home » Natură » Captură unică în Regatul Unit. Un bărbat a pescuit un rechin albinos

Captură unică în Regatul Unit. Un bărbat a pescuit un rechin albinos

Captură unică în Regatul Unit. Un bărbat a pescuit un rechin albinos
Rechinul neobișnuit a fost pescuit în apropierea insulei Wight, Regatul Unit. Credit foto: Captură video YouTube
Publicat: 12.10.2020

Rechinul neobișnuit a fost pescuit în apropierea insulei Wight, Regatul Unit.

Jason Gillespie, un bărbat e 50 de ani, a pescuit recent un rechin cu albinism în apropierea insulei Wight, primul astfel de animal din Regatul Unit. Rechinul măsoară aproximativ un metru și este complet alb, spre deosebire de orice alt rechin găsit vreodată. Este un tip foarte rar de rechin care este prezintă albinism, ceea ce înseamnă că și-a pierdut toți pigmenții din piele, notează The Science Times.

Bărbatul explică înaintea de a captura rechinul cu albinism a capturat un alt rechin specific zonei în care și-a întins undița, dar pe care l-a eliberat înapoi în mare. Însă, atunci când a prins acest rechin neobișnuit a deschis să facă câteva poze înainte de a-l elibera.

Animalele cu albinism sunt extrem de rare

Într-un interviu, Gillespie a spus că nu a mai văzut vreodată un rechin complet alb în cei peste 30 de ani în care a pescuit. Specialiștii explică faptul că rechinul care a fost scos la suprafața prezintă o condiție medicală în care animalul nu mai prezintă pigmenți la nivelul pielii. De asemenea, această lipsă a pigmenților se traduce prin imposibilitatea camuflării, ceea ce face ca rata de supraviețuire a acestor animale să fie destul de mică.

Deși rare, animalele albinoase pot fi observate peste tot. Trăsăturile lor unice îngreunează viața în sălbăticie, deoarece devin adesea ținte ale prădătorilor. Albinismul poate apărea la toate animalele, indiferent dacă sunt mamifere sau non-mamifere. Dar pentru mamifere, albinismul se poate manifesta atunci când un animal moștenește gene mutante de la ambii părinți care interferează cu producția de melanină, pigmentul principal responsabil de culoarea pielii.

Oamenii de știință explică faptul că, în cazul non-mamiferelor albinismul apare atunci când codul genetic împiedică producerea a optimă a mai multor pigmenți, nu doar a melaninei. De asemenea, nu toate animalele albe suferă de albinism, acestea, în mod natural, produc pigmenți mai deschiși.

Animalele albinoase în sălbăticie se confruntă cu multe obstacole, în principal pentru că au ochi care îi pun în dezavantaj atunci când își vânează hrană sau își evită prădătorii. Unii dintre ei au, de asemenea, probleme în găsirea unui partener, iar capacitatea lor limitată de a se camufla îi face vulnerabili în fața dușmanilor.

Citește și:

O raritate zoologică: ariciul albinos

O priveliste rarisima, caprioara albinoasa

Caz extrem de rar: broască ţestoasă atinsă de albinism

O privelişte de neratat: pădurarii din Kenya au suprins două girafe albe. Imaginile au ajuns virale

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase