Home » Natură » O turmă de zimbri cu un pui, filmată în pădurile din Neamț

O turmă de zimbri cu un pui, filmată în pădurile din Neamț

Publicat: 06.03.2021

O turmă de zimbri a fost filmată în pădurile din județul Neamț. Imaginile au fost obținute în timpul unei acțiuni de monitorizare a faunei realizată de administratorii parcului natural.

Turma de zimbri a fost filmată de angajații Romsilva, regia care administrează rezervația naturală din județul Neamț. Animalele au simțit prezența oamenilor și au încercat să protejeze puiul de zimbru care îi însoțea.

„Imagini splendide cu o turmă de zimbri în libertate într-o pădure din Parcul Natural Vânători Neamț într-o filmare realizată de colegii noștri în timpul acțiunilor de monitorizare. Se poate observa în imagini cum adulții protejează puiul de zimbru și țin sub observație pe colegii noștri, care au păstrat distanța de turmă. Specialiștii Romsilva monitorizează permanent zimbrii din Parcul Natural Vânători Neamț”, au relatat, pe Facebook, reprezentanții Romsilva.

44 de zimbri, dintre care 15 s-au născut în libertate

În Parcul Natural Vânători Neamț sunt eliberate anual în natură mai multe exemplare de zimbru, după o selecție riguroasă. În prezent acolo trăiesc 44 de zimbri, dintre care 15 s-au născut în libertate, potrivit Mediafax.

Parcul este situat în nordul județului Neamț și se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare sunt acoperite cu pădure. Zona a fost inclusă în prestigiosul „Top 100 de destinații sustenabile” și este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, în semilibertate și în captivitate.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase