Home » Natură » Întâlnire spectaculoasă într-o pădure din Suceava. Cinci cerbi au fost surprinși de pădurari

Întâlnire spectaculoasă într-o pădure din Suceava. Cinci cerbi au fost surprinși de pădurari

Publicat: 22.03.2021

Cinci cerbi au fost filmați în timp ce treceau printr-o pădure din Suceava. Imaginile au fost obținute de angajații Romsilva, compania care administrează pădurea din nordul Moldovei.

Cerbii au fost filmați pe parcursul zilei, în timpul unei misiuni de monitorizare a faunei.

„Întâlnire spectaculoasă într-o pădure din Suceava. Colegii noștri s-au întâlnit cu cinci cerbi într-o pădure de stat administrată de Ocolul Silvic Putna din cadrul Direcției Silvice Suceava. Specialiștii Romsilva se aflau într-o acțiune de monitorizare, iar filmarea a fost realizată de colegul nostru Marius Rebenciuc”, au explicat reprezentanții Romsilva pe Facebook.

Cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar

Potrivit specialiștilor, cerbul este sociabil din toamnă până în primăvară, perioadă în care masculii se grupează în cârduri de tauri, conduse de un cerb tânăr, iar femelele în cârduri separate de ciute, conduse de ciuta cea mai în vârstă. În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţei şi chiar cerbi din al doilea an, potrivit Mediafax.

Doar cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar. Cârdurile sunt alcătuite după boncănit şi se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârşitul lunii aprilie, precizează specialiștii.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase