Home » Natură » O viperă cu corn, surprinsă într-o pădure de angajații Romsilva. Este un șarpe foarte periculos

O viperă cu corn, surprinsă într-o pădure de angajații Romsilva. Este un șarpe foarte periculos

Publicat: 24.08.2021

O viperă cu corn a fost filmată într-o pădure din Parcul Național Domogled – Valea Cernei. Șarpele periculos a fost descoperit de angajații Romsilva care se aflau în timpul unei acțiuni de monitorizarea a faunei.

O viperă cu corn a fost filmată de specialiștii Romsilva din cadrul administrației Parcului Național Domogled – Valea Cernei în timpul acțiunilor de monitorizare.

Specialiștii spun că este un șarpe periculos și oamenii trebui să îl evite.

„Viperele sunt specii veninoase și trebuie evitat contactul cu ele, acestea atacând dacă se simt amenințate. Specialiștii recomandă turiștilor aflați în drumeții în natură în zonele unde trăiesc vipere să evite suprafețele cu pietriș, stâncoase sau însorite, să cerceteze cu atenție locul unde se așază și să nu introducă mâinile între crăpăturile stâncilor”, au transmis reprezentanții Romsilva.

Este cea mai mare dintre viperele europene

Potrivit specialiștilor, vipera cu corn este răspândită în mai multe regiuni din sudul și sud-estul Europei, inclusiv în câteva zone din România. Este cea mai mare dintre viperele europene, putând ajunge la o lungime de 90 de centimetri, potrivit Mediafax.

Se distinge printr-un bot ascuțit cu un corn nazal moale și prin dunga de pe spate, formată dintr-o succesiuni de romburi, cu un colorit diferit la masculi și la femele. Vipera se hrănește cu mamifere mici, șopârle, broaște sau păsări și preferă habitatele stâncoase din zonele montane.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase